Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marcel Musters, Job Roggeveen en Ellen van Loon

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marcel Musters, Job Roggeveen en Ellen van Loon

Lange tijd was hij psychiatrisch verpleegkundige, maar in 1985 vond Marcel Musters (1959) zijn echte roeping als acteur toen hij medeoprichter werd van het theatergezelschap Mugmetdegoudentand. Sindsdien was hij te zien in films als 'De Dominee' en 'Zwartboek', alsook de televisieseries 'Gooische Vrouwen' en 'Penoza'. Vanaf eind deze maand staat Musters met Lies Visschedijk in Theater Bellevue met de lunchvoorstelling 'Buik', een komedie over oude wrok en nieuw leven, geschreven door Aaf Brandt Corstius. Ook besteden we aandacht aan Job Roggeveen en Ellen van Loon.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Lunchen met Marcel Musters

vanaf 00:00:17

Lange tijd was hij psychiatrisch verpleegkundige, maar in 1985 vond Marcel Musters (1959) zijn echte roeping als acteur toen hij medeoprichter van het theatergezelschap Mugmetdegoudentand werd. Sindsdien was hij te zien in films als 'De Dominee' en 'Zwartboek', alsook de televisieseries 'Gooische Vrouwen' en 'Penoza'. Ook won hij ooit een Gouden Beeld voor zijn rol in 'Hertenkamp'. Vanaf eind deze maand staat Musters met Lies Visschedijk in Theater Bellevue met de lunchvoorstelling 'Buik', een komedie over oude wrok en nieuw leven, geschreven door Aaf Brandt Corstius.

6000 mensen in één gebouw

vanaf 01:09:06

De vandaag beëdigde ministers van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu gaan samen hokken in het oude VROM-gebouw tegenover het Centraal Station van Den Haag. Architect Ellen van Loon van OMA was verantwoordelijk voor het ontwerp. Hoe maak je een gebouw waar 6000 mensen in moeten werken leefbaar? En hoe reageer je op boze ambtenaren die dat nieuwe flexwerken maar niks vinden? Van Loon, die eerder bijvoorbeeld de ambassade in Berlijn ontwierp en nu verantwoordelijk is voor de Tweede Kamer, ziet zichzelf graag als regisseur van de gebruikers van haar gebouwen. “Mensen hebben het niet door hoezeer ze worden gemanipuleerd." Emmie Kollau kreeg een rondleiding.

Open Kaart: muzikant Job Roggeveen

vanaf 01:25:06

Job Roggeveen is muzikant en animator. Onder de naam Job, Joris en Marieke maakt hij – met Joris Oprins en Marieke Blaauw – videoclips en animaties die wereldwijd grote indruk maken. Zo werd hun animatie ‘A Single Life’ in 2015 genomineerd voor een Oscar. Daarnaast heeft Job Roggeveen zijn muziekproject Happy Camper. Als componist, tekstschrijver en toetsenist nodigt hij verschillende artiesten uit met wie hij albums maakt. Morgen komt het derde album van Happy Camper uit: ‘Gravity’. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Job Roggeveen vragen over leven en werk.

Jonah Falke over de donderdag die was

vanaf 01:45:28

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Jonah Falke aan het woord te laten.

Diet Groothuis - Verveling

vanaf 01:53:46

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Diet Groothuis, die´Verveling´voorleest.

advertentie