Nooit Meer Slapen

met o.a. Sabri Saad El Hamus, Small Universe en Big Black & Beautiful

Nooit Meer Slapen

met o.a. Sabri Saad El Hamus, Small Universe en Big Black & Beautiful

Karen de Bok ontvangt Sabri Saad El Hamus in de studio om te praten over zijn nieuwe voorstelling 'Pax Mama', die begin 2015 in première gaat. Ook maken we met gastcurator Erik Kessels een rondgang langs 'Small Universe', een presentatie van Nederlandse fotografie op fotofestival 'Rencontres d’Arles'. Verder leest schrijver Joost Vandecasteele een kort prozafragment dat door de actualiteit is geïnspireerd en we hebben een ontmoeting met zangeres en actrice Lucretia van der Vloot n.a.v. de vijfde theatertour van Big Black & Beautiful.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sabri Saad El Hamus: Pax Mama

vanaf 00:02:58

Sabri Saad El Hamus is een Egyptisch-Nederlandse acteur en regisseur. Voor 'Pax Mama', een voorstelling die begin 2015 in première gaat, onderzoekt Saad El Hamus met schrijver Arnon Grunberg waarom de band met hun moeder zo speciaal is. Saad El Hamus heeft vorig jaar kennis gemaakt met de moeder van Grunberg en deze maand staat een reis naar Egypte gepland waar Grunberg de moeder van Saad El Hamus zal ontmoeten. Karen de Bok ontving Sabri Saad El Hamus in de studio.

De vijfde theatertour van Big Black & Beautiful

vanaf 01:11:41

Big, Black & Beautiful is een zanggroep. De groep, bestaande uit Rocq-E Harrell, Lucretia van der Vloot en Michelle David is in 2002 opgericht door Bos Theaterproducties. Naast de theatervoorstelling treedt de groep regelmatig in het land op. Binnenkort start de vijfde theatertour van Big Black & Beautiful. De zangeressen gaan hierin kriskras door de afgelopen 40 jaar van ‘girl group’ heen. Nicole Terborg trof zangeres en actrice Lucretia van der Vloot bij één van de repetities.

Erik Kessels gastcurator op Rencontres d’Arles

vanaf 01:45:02

Het Zuid-Franse Arles is een echte fotostad. Ieder jaar wordt hier van juli tot september het grote fotofestival 'Rencontres d’Arles' gehouden. Gastcurator Erik Kessels toont er 'Small Universe', een presentatie van Nederlandse fotografie met werk van bekende en minder bekende fotografen: Milou Abel, Sema Bekirovic, Melanie Bonajo, Hans de Vries, Hans Eijkelboom, Erik Fens, Jos Houweling, Hans van der Meer en Maurice van Es. Frank Renout maakte samen met Kessels een rondgang langs het getoonde werk.

advertentie