Nooit Meer Slapen

met o.a. Otto Snoek, De Zere Neus van Bergernac en het Nationaal Militair Museum

Nooit Meer Slapen

met o.a. Otto Snoek, De Zere Neus van Bergernac en het Nationaal Militair Museum

Te gast in de studio is fotograaf Otto Snoek. Anton de Goede praat met hem over zijn fotoboek 'Ukrainian Crossroads'. Verder besteden we aandacht aan de theatervoorstelling 'De Zere Neus van Bergernac' en de opening van het Nationaal Militair Museum. Ook laat schrijver Daan Heerma van Voss zich nog éénmaal inspireren door het nieuws.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Otto Snoek; Ukrainian Crossroads

vanaf 00:33:46

Al meer dan tien jaar fotografeert Otto Snoek in zijn geboortestad Rotterdam. Gewapend met zijn camera begeeft hij zich bij voorkeur te midden van winkelend, uitgaand, feestvierend of voetbalminnend publiek om de hedendaagse massacultuur in de grote stad vast te leggen. Zijn nieuwe boek 'Ukrainian Crossroads' bevat foto’s van Oekraïense steden en het platteland, uit de periode 1989-1992, tijdens de laatste jaren van het communisme. Hij fotografeerde niet alleen de Oekraïners in hun malaise, maar ook als een trots volk, dat moedig berust in zijn lot. Anton de Goede praat met Otto Snoek over zijn werk als straatfotograaf.

Nationaal Militair Museum

vanaf 01:13:04

Deze week opent het Nationaal Militair Museum. Op de oude vliegbasis van Soestenberg wordt een overzicht gegeven van de Nederlandse krijgsmacht. Verslaggever Maarten Westerveen bezocht het gebouw vlak voor de opening. Wat wil een militair museum precies uitdragen?

De Zere Neus van Bergerac

vanaf 01:42:58

Cyrano denkt dat Roxanne hem te lelijk vindt, door zijn grote neus. Hij schrijft daarom gedichten die de mooie Christian aan haar kan geven. Zo bereikt Cyrano haar toch. Het RoTheater vertelt het verhaal van 'Cyrano de Bergerac' (1897) nu als 'De Zere Neus van Bergerac'. De familievoorstelling is geschreven door Arjan Ederveen. Verslaggever Botte Jellema praat met Ederveen en hoofdrolspeler Wart Kamps over deze voorstelling vol Franse meezing-chansons, echte degengevechten en veel te veel haastverkledingen.

advertentie