Nooit Meer Slapen

met o.a. Menno Wigman, Trio Giphart en Chabot en Eva Crutzen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Menno Wigman, Trio Giphart en Chabot en Eva Crutzen

Menno Wigman debuteerde in 1997 met de dichtbundel ' ‘s Zomers stinken alle steden'. Hij stelt geregeld een bloemlezing samen en doet vertaalwerk, maar voor alles is hij een ambachtelijk dichter. Na zijn vorige bundel 'Mijn naam is Legioen' (2012) verschijnt nu 'Slordig met geluk', met gedichten waaruit ‘gure schoonheid’ spreekt. Pieter van der Wielen spreekt met Menno Wigman. Verder vertellen schrijvers Ronald Giphart en Bart Chabot over hun theatervoorstelling 'Trio Giphart & Chabot'. En we spelen Open Kaart met cabaretière en actrice Eva Crutzen vanwege haar voorstelling 'Spiritus'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De gure schoonheid van Menno Wigmans gedichten

vanaf 00:02:47

Menno Wigman debuteerde in 1997 met de dichtbundel ‘s Zomers stinken alle steden. Hij stelt geregeld een bloemlezing samen en doet vertaalwerk, maar voor alles is hij een ambachtelijk dichter. Na zijn vorige bundel Mijn naam is Legioen (2012) verschijnt nu Slordig met geluk. Daarin volgen we de dichter door een wereld die steeds moeilijker te doorgronden lijkt. We treuren met hem mee om verdwenen familieleden, vrienden en geliefden. En toch voelen we ons vooral aangesproken door de 'gure schoonheid' die uit deze gedichten spreekt. Pieter van der Wielen spreekt met Menno Wigman.

Trio Giphart & Chabot leeft nog en brengt troost

vanaf 01:12:30

Vertegenwoordigers van troost, zo noemen de schrijvers Ronald Giphart en Bart Chabot zichzelf, nu ze door het land trekken met de literaire theatervoorstelling 'Trio Giphart & Chabot'. Dat de twee heren een trio vormen heeft ermee te maken dat ze eerder in andere samenstellingen optraden. Maar het lot dat de mannen van het trio treft is dat de een na de ander hen ontvalt, zoals Herman Brood, Martin Bril en Joost Zwagerman. Verslaggever Mathijs Deen trof de overlevers Giphart en Chabot in het Twentse Hengelo, in de jubilerende bibliotheek aldaar.

Open Kaart: Eva Crutzen

vanaf 01:27:24

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Dit keer was cabaretière en actrice Eva Crutzen te gast. Ze tourt momenteel langs de theaters met haar voorstelling 'Spiritus'.

advertentie