Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tangarine, Ingrid Kamerling en Nynke Laverman

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tangarine, Ingrid Kamerling en Nynke Laverman

Het folkduo Tangarine bestaat uit de Assense tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. Voor hun nieuwe album 'There And Back' zochten ze de samenwerking op met John Convertino en Joey Burns, de oprichters van de roemruchte Amerikaanse rootsband Calexico. Verder spreken we Ingrid Kamerling over haar documentaire 'In het hoofd van mijn zusje', en zangeres Nynke Laverman vertelt over haar theatertour 'Wachter'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nieuwe muziek van folkduo Tangarine: There and Back

vanaf 00:03:00

Het folkduo Tangarine bestaat uit de Assense tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. Ze maken muziek in de stijl van Bob Dylan, Gram Parsons en Simon & Garfunkel. Voor hun nieuwe album 'There And Back', de opvolger van 'Move On' (2014), zochten ze de samenwerking op met John Convertino en Joey Burns, de oprichters van de roemrijke Amerikaanse rootsband Calexico. Pieter van der Wielen spreekt met Arnout en Sander Brinks.

Waarom pleegde Ingrid Kamerlings zusje zelfmoord?

vanaf 01:11:20

Ze was mooi, energiek, en volop bezig de wereld te ontdekken. Toch besloot Vivian op 24-jarige leeftijd een einde aan haar leven te maken. De zus van Vivian, documentairemaker Ingrid Kamerling, probeert in de docu 'In het hoofd van mijn zusje' te achterhalen wat Vivian ertoe zette haar leven te beëindigen. Verslaggeefster Remy van den Brand spreekt haar over dit aangrijpende verhaal.Lees ook: Ingrid zocht uit waarom haar zus Vivian (24) zelfmoord pleegde

Open Kaart: zangeres Nynke Laverman

vanaf 01:27:19

Op zoek naar muziek in de taal, en een ode aan het wachten als levenshouding. Zangeres Nynke Laverman bracht deze zomer haar vijfde album 'WACHTER' uit, waarmee ze binnenkort op theatertour gaat. Ze blijft ook op dit album trouw aan haar moedertaal: het Fries. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Nynke persoonlijke vragen over leven en werk.

Nederlands Film Festival: Marlou Rutten

vanaf 01:46:39

In het laatste deel van de serie over het Nederlands Film Festival: een kijkje achter de schermen van het Gouden Kalveren-gala met Marlou Rutten. Zij deed ooit de filmacademie en is al jaren verantwoordelijk voor het Gala. Emmie Kollau sprak met haar.Lees ook: Er is van alles wat op het Nederlands Film Festival, en dit is een selectie