Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bas van Abel, Huid en Jan Beuving

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bas van Abel, Huid en Jan Beuving

Bas van Abel is ontwerper en ondernemer. In 2010 besloot hij zelf een mobiele telefoon te maken, de met succes gelanceerde Fairphone, waarbij mens en natuur zo min mogelijk worden uitgebuit. Van Abel is ambassadeur van de 15e editie van de Dutch Design Week, die komende zaterdag in Eindhoven van start gaat. Verder is er aandacht voor de voorstelling Huid, en zal cabaretier Jan Beuving te gast zijn.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bas van Abel is ambassadeur van de Dutch Design Week

vanaf 00:00:45

Bas van Abel is ontwerper en ondernemer. Hij was creatief directeur bij Waag Society, een medialab dat kijkt naar de relevantie van technologie in de samenleving. Daar raakte hij betrokken bij een campagne om het productieproces van smartphones te onderzoeken. In 2010 besloot hij zelf een mobiele telefoon te maken, de met succes gelanceerde Fairphone, waarbij mens en natuur zo min mogelijk worden uitgebuit. Van Abel is ambassadeur van de 15e editie van de Dutch Design Week, die komende zaterdag in Eindhoven van start gaat. Pieter van der Wielen spreekt met Bas van Abel.

'Huid' verkent de mogelijkheden van aanraking

vanaf 01:08:39

Het slaan op een ouderwetse trommel is het slaan op huid. Die huid is echter al ontdaan van leven en gevoel. Slaan op mensenhuid zorgt ook voor geluid, maar ook voor gevoel. In de voorstelling 'Huid' verkent theatergroep Schweigman& samen met Slagwerk Den Haag de schoonheid en beleving van huid. De voorstelling gaat op 24 oktober in première in de Stadsschouwburg Utrecht. Onze verslaggever Jan Paul de Bondt nam alvast een kijkje achter de schermen.

Open Kaart: cabaretier Jan Beuving

vanaf 01:22:59

Jan Beuving is wiskundige, tekstschrijver en cabaretier. Hij beschrijft zichzelf als bètaman in de alfajungle van het theater. In zijn show 'Raaklijn' brengt hij zijn wiskundige achtergrond samen met de kunst van het cabaret. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Jan Beuving persoonlijke vragen over leven en werk.

Jasper van Kuijk: Hoe moeilijk kan het zijn?

vanaf 01:42:08

Hoe moeilijk kan het zijn? Dat vraagt cabaretier, ingenieur en columnist Jasper van Kuijk zich constant af. Emmie Kollau bespreekt met Van Kuijk design dat ons leven makkelijker zou moeten maken, maar het tegenovergestelde doet. Vandaag het laatste deel over esthetiek boven gebruiksgemak en over de vraag waarom apparaten vaak niet gerepareerd kunnen worden.