Nooit Meer Slapen

Met o.a. Robert Jan Westdijk, La Musica 2 en Vinnie Ko

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Robert Jan Westdijk, La Musica 2 en Vinnie Ko

Robert Jan Westdijk is regisseur en scenarist. Hij debuteerde in 1995 met de volledig zonder subsidie gemaakte film Zusje, waarmee hij prompt zijn eerste Gouden Kalf won. Daarna volgden de films Siberia, Phileine zegt sorry, Het echte leven en De eetclub. Met zijn nieuwe film Waterboys keert hij terug naar het eigenzinnig en onafhankelijk filmmaken. Verder aandacht voor toneelstuk La Musica 2, en schrijver en columnist Vinnie Ko is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Regisseur Robert Jan Westdijk over zijn nieuwe film 'Waterboys'

vanaf 00:00:58

Robert Jan Westdijk is regisseur en scenarist. Hij debuteerde in 1995 met de volledig zonder subsidie gemaakte film 'Zusje', waarmee hij prompt zijn eerste Gouden Kalf won. Daarna volgden de films 'Siberia', 'Phileine zegt sorry', 'Het echte leven' en 'De eetclub'. Met zijn nieuwe film 'Waterboys' keert hij terug naar het eigenzinnig en onafhankelijk filmmaken. De film vertelt het verhaal van een vader en zoon die beiden zojuist single zijn geworden en tijdens een reis naar Schotland elkaar eindelijk echt leren kennen. Pieter van der Wielen spreekt met Robert Jan Westdijk.

La Musica 2: allesomvattende vernietigende liefde

vanaf 01:07:46

'La Musica 2' (1985) van Marguerite Duras gaat over een man en een vrouw die al een aantal jaar uit elkaar zijn - en vandaag is dan eindelijk hun scheiding uitgesproken. In het stuk roept Duras de vraag op of afscheid mogelijk is als je niet meer weet wat je ooit verbond. Verslaggever Jan Paul de Bondt spreekt met acteurs Ariane Schluter en Peter Blok, die onder muzikale begeleiding van het Rosa Ensemble het stuk vertolken.

Open Kaart: schrijver en columnist Vinnie Ko

vanaf 01:22:13

Waarom zit een student op zijn kamer, maar niet op de kantine? Dit is slechts één van de vele valkuilen in de Nederlandse taal waar de Zuid-Koreaanse Vinnie Ko mee te maken kreeg toen hij in een Gronings studentenhuis belandde. Voor De Groene Amsterdammer schrijft hij columns over zijn frustraties met de Nederlandse taal. In 'Met hartelijke groente' zijn deze scherpzinnige columns nu gebundeld. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Vinnie persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie