Abonneer je op de podcast

Luister via ► iTunes, ► Stitcher, ► RSS-feed of op deze pagina.

afleveringen

over de makers

Tom Hofland en Pascal van Hulst (beide afgestudeerd als theaterschrijver aan de HKU) begonnen in 2014 als makers bij de VPRO. Ze maakten de webserie Heemennekes en Hellehonden over sagen en mythen in Nederland, en vlogen daarna door naar Oekraïne voor Weg met de Oekraïense jongerenIn deze reportage onderzochten ze waarom hun Oekraïense leeftijdsgenoten juist wel of niet in het onstabiele land wilden blijven. 

Kort hierna maakte ze de overstap naar radio en podcast. Hun eerste productie Babylon werd een spannende mysterieuze driedelige serie voor VPRO Dorst. Het kreeg lovende reacties en werd ingezonden voor de Prix d'Italia. De Blankenberge Tapes is in zekere zin een vervolg op Babylon, hoewel met een totaal nieuwe verhaallijn en cast.

Hoewel Pascal en Tom misschien wel het liefst samen werken, zien ze zich noodgedwongen soms ook even wat voor zichzelf te doen. Zo toert Pascal zowel solo als met zijn band De Baron met verschillende theatervoorstellingen door het land en schrijft Tom romans. Pascal maakt ook podcasts voor de NS onder de naam Luisterruit en Tom zit op de redactie van het VPRO-programma Nooit Meer Slapen.