Aflevering 6

Hoe te doen alsof er niets aan de hand is

In deze aflevering proberen twee mensen te doen alsof er niets aan de hand is, terwijl hun levens volkomen ontregeld zijn.

Het leven, een gebruiksaanwijzing, aflevering 6: Hoe te doen alsof er niets aan de hand is
In Radio Doc, 23 oktober na 21.40 uur op Radio NPO 1 en vanaf 21 oktober online.
Abonneer je op de podcast via iTunes of Stitcher, of via de rss-feed.

Als we in de problemen komen moeten we op zoek naar een oplossing. Dat is de rationele benadering waar veel van ons mee zijn grootgebracht. Maar er zijn mensen die een andere strategie toepassen: zij ontkennen dat er een probleem is en gaan door met hun leven alsof er niets is veranderd. Werkt dat?

Joost raakte na 52 jaar zijn zicht bijna volledig kwijt, waardoor hij alleen nog een waas ziet. Eva werd 's nachts op straat hardhandig aangerand. Beiden proberen uit alle macht door te gaan alsof er niets gebeurd is. 

de makers van deze aflevering

Esma Linnemann

Esma Linneman (1978) is schrijvend journalist en radiomaker. Ze schrijft voor Vrij Nederlandde Volkskrant en Viva, en is daarnaast als researcher verbonden aan de radioprogramma's PlotsToendra en nu Het leven, een gebruiksaanwijzing.

René van Es

René van Es maakt radiodocumentaires voor Radio Doc en samen met Richard den Haring de podcast MakersRadio, een verhalende podcast over wetenschap en cultuur uit Leiden e.o. – ook leuk als je niet in Leiden woont! Verder werkte hij mee aan 1Minuut en Plots.