Aflevering 7

Hoe een bittere pil te slikken

Er zijn dingen in het leven waar we geen controle over hebben. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Blijf je vechten tegen het noodlot, of leg je je neer bij een leven waar je niet voor hebt gekozen?

Het leven, een gebruiksaanwijzing, aflevering 7: Hoe een bittere pil te slikken
In Radio Doc, 30 oktober na 21.40 uur op Radio NPO 1 en vanaf 28 oktober online.
Abonneer je op de podcast via iTunes of Stitcher, of via de rss-feed.

In deze aflevering worden drie mensen geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid waar ze niet op zaten te wachten.

Als Anke in een depressie raakt, krijgt ze pillen voorgeschreven waarvan de dosis steeds verder moet worden opgehoogd. Maar met elke 20 milligram van het medicijn komt ze 20 kilo aan.

Yvonne is meteen smoorverliefd als ze Paul ontmoet. Dat hij foute schoenen draagt neemt ze voor lief. Maar dan wordt duidelijk dat er wel meer dingen zijn die ze van hem zal moeten accepteren, als ze met hem verder wil.

Willem heeft een prachtige tuin. Er is maar één probleem: de enige plek waar zon is, blijkt bezet door duiven.

de makers van deze aflevering

Stef Visjager

Stef Visjager maakt radio sinds haar veertiende. Eerst voor de lokale radio, vervolgens bij Veronica, daarna bij de VPRO (o.a. Plots en 1Minuut). Sinds 2003 maakt ze deel uit van Radiomakers Desmet. Momenteel werkt Stef als eindredacteur aan de kinderserie 1MinuutjeProgramma’s die ze (mede) maakte zijn bekroond met de Prix Europa, de Zilveren Reissmiscrofoon en de Jan Kassiesprijs.

Lotte van Gaalen

Lotte van Gaalen ontdekte tijdens haar studie audiovisuele media de podcast, en was meteen verslaafd. Haar eerste radioverhaal maakte ze tijdens de Dorst-radioworkshop onder begeleiding van Katinka Baehr en Jair Stein. Daarna won ze de Korte Golf-publieksprijs met het verhaal De aardappeleters en de ontdekking van de kaassoufflé. Behalve radiomaker is Lotte ook redacteur bij Woord.nl.