Aflevering 9

Hoe de juiste keuze te maken

In deze aflevering vertellen drie mensen over hun poging tot de beste beslissing te komen en over het afscheid van de dingen waar ze niet voor kiezen.

Het leven, een gebruiksaanwijzing, afl. 9: Hoe de juiste keuze te maken
In Radio Doc, 13 november na 21.40 uu, Radio NPO 1, v.a.11 november online.
Abonneer je op de podcast via iTunes of Stitcher, of via de rss-feed.

Als je weet wat je wil, is het makkelijker te bepalen welke kant je op moet. Maar het wordt lastig als de mensen om wie je geeft een andere richting voor je in gedachten hebben. 

Hans staat op een kruispunt in zijn leven: als hij afkickt van drugs wordt het misschien mogelijk om een echte liefdevolle relatie te hebben. Tegelijk weet hij dat hij er een leven voor terugkrijgt dat nooit even intens zal voelen als wat hij gewend is.

Waël moet beslissen hoe hij zijn zondagen invult. Wordt het voetbal of de moskee? Om tot de juiste keuze te komen, gaat hij te rade bij dichters en filosofen.

Lisa wil het liefste zelf geen keuzes maken. Ze zoekt naar creatieve manieren om de meest triviale besluiten aan anderen over te laten.

de makers van deze aflevering

Prosper de Roos

Prosper de Roos maakt radio- en audioverhalen, films en schrijft. Hij heeft filosofie aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd, en film en fotografie aan kunstacademie St. Joost in Breda. Veel werk is documentair en essayistisch, maar hij maakt ook fictie of een combinatie. Hij maakte radioverhalen voor o.a. ToendraPlotsWoord.nl en Radio Doc. En films voor o.a. Holland Doc, NTR, SXSW en Best of IDFA on tour.

Tessa de Vries

Tessa de Vries is journalist en radiomaker. Ze studeerde religiestudies en antropologie, woonde een tijdje in Cairo en heeft sindsdien een voorliefde voor het Midden-Oosten. Haar eerste radioverhaal maakte ze tijdens de Dorst-radioworkshop. Hierna heeft ze aan meerdere audio(visuele) producties meegewerkt. Op dit moment werkt ze o.a. op de redactie van Tegenlicht.