Hier vind je het complete recept voor het bijgerecht maistortilla's.

Dit recept voor maistortillas komt uit de derde aflevering van het vierde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette op de Mexicaanse toer gaat en allerlei lekkers maakt voor in een tortilla.

Onderstaand recept is onderdeel van het recept taco's.

ingrediƫnten voor de maistortilla's

voor 8 à 10 stuks

  • 250 gram Masa Harina (Mexicaans maïsmeel vermengd met calcium, online bestellen of bij de tropische winkel kopen. LET OP: Geen gewoon maismeel gebruiken! Ook niet iets laten aansmeren door de winkelier, Masa Harina gebruiken en anders tarwetortilla’s maken, die zijn ook lekker)
  • 300 ml water (iets meer dan het meel)
  • flinke snuf zout

aan de slag

Meng het meel met het water en zout tot een zacht kneedbaar deeg. Laat het 30 minuten op het aanrecht staan. Rol ze vervolgens tot bolletjes ter grootte van een kleine golfbal. Pers ze in een tortillapers tot heel dunne tortilla’s. Heeft u geen tortillapers dan kan het ook tussen twee vellen bakpapier met een deegroller.

Verhit een koekenpan of de gietijzeren gladde kant van een grilplaat tot hij goed heet is en draai het vuur dan iets lager zodat de temperatuur gelijk blijft. Bak de tortilla’s aan beiden kanten kort, tot er donkerbruine puntjes op verschijnen. Bewaar ze tot het eten in een schone theedoek die u er omheen vouwt.

Maistortilla's

Aflevering 3: Tortilla's met salsa