• vpro
    • Voorpagina
    • Programma's
    • Gids
    • Leden
  • koken met van boven
    • voorpagina
    • receptenzoeker
    • lokale telerskaart
    • over
  • afleveringen
    • Alle afleveringen
    • Kerstspecials
  • recepten
    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Voorgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes & sauzen
  • COOKIES & PRIVACY

Zoek
© oof verschuren
steun vpro

U bent hier:

  1. programma's
  2. koken met van boven

afleveringen

In Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Per aflevering staat er één hoofdingrediënt centraal waar Yvette tijdens het programma drie of vier heerlijke gerechten van maakt.

Bekijk de afleveringen op NPO Start via de onderstaande button. Of duik per aflevering in de bijbehorende verdieping: ontdek recepten, fragmenten en meer. Klik hieronder op de titels om meer te weten te komen.

kijk nu op NPO Start

extra's bij de afleveringen

seizoen 1

melk uit weesp

chocolade uit amsterdam-noord

honing uit hoorn

makreel uit egmond aan zee

bok uit zoeterwoude

asperges uit egmond a/d hoef

piepers uit sint annaland

gans uit akersloot

rivierkreeft uit amsterdam

inmaken en wecken

seizoen 2

andijviestamppot met draadjesvlees van paddenstoel

snoekbaars uit het westelijk havengebied

koken met microben

muzikaal eten

cacao uit alle windstreken

kool en microben

thee en kaas

schapenvlees uit warnsveld

kikkererwten van kop tot staart

fragaria ananassa

de koningin van de groente versus het keukenmeidenverdriet

seizoen 3

boterham met pindakaas

hutspot uit leiden

pompoen van kop tot staart

ansjovis uit bergen op zoom

zilte groente

levenswater van kweeperen

kokkels en scheermessen

bulgaarse yoghurt uit belgië

eikhaas en zwemburgers

seizoen 4

vis uit de noordzee

1000 tomaten

tortilla's met salsa

risotto en mais

mussels & chips

lamb & soda bread

appel en gember

ode aan de ui

borrelen bij van boven

boerenkool met worst

seizoen 5

routiers

chef du frikandel

captain's dinner

nepkip en mannenvlees

wereldgerechten met bonen uit de tuin

‘vurukkelijke’ woekeraars

koken met bloemen

pasta met raapstelen

haring maar dan anders

op water en brood

kerstseries

2015

Zalig kerstvlees

Knollen en citroenen

Damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen

Kersttoet van een Volmaakte Hollandse Keukenmeid

2016

kip met oesters

turducken en pomcourpastie

Trifles, trifles... en een kerstcocktail

Koken met Van Boven

terug naar de programmapagina

Recepten

alles op een rijtje

vpro

Ga naar de voorpagina →

programma's

Al onze programma's op een rij →

gids

De programmagids, columns en artikelen →

leden

Voor leden, gidsabonnement en donatie →

winkel

Voor 22 uur besteld, volgende dag in huis →

over

Contact met de vpro, cookies & privacy, rechtenbeheer, werken bij de vpro, pers, nieuwsbrief en social media →

RSIN 001063571