Polititia

2. Bouwen, Bouwen, Bouwen - met Cody Hochstenbach

Deze week in Polititia: alles over volkshuisvesting. Want hoe kan het dat een levensbehoefte als een 'dak boven je hoofd hebben' steeds meer begint te voelen als een privilege?

Ergens betaalbaar wonen lijkt haast onmogelijk en vooral in de stad. Maar ook in de randstedelijke gebieden en dorpen beginnen huizen steeds duurder te worden. Om te huren, maar ook om te kopen. Dit geldt natuurlijk niet voor de geluksvogels wiens ouders een huis voor hen hebben kunnen kopen waar zij in kunnen wonen. Die ze misschien wel met veel winst kunnen door verkopen en/of kunnen verhuren voor veel geld. Die mensen worden eigenlijk steeds rijker. 

Wordt er politiek eigenlijk iets gedaan aan deze wooncrisis? Welke keuzes hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat het steeds moeilijker is om een huis te kopen? En wat zijn de partijen de komende jaren van plan om te doen om iedereen te kunnen huizen. 

Dit alles bespreken we met stadsgeograaf en woningcrisisexpert: Cody Hochstenbach. Hij schrijft voor onder andere RTLZ, OneWorld en de Volkskrant en doet onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. In de podcast geeft hij niet alleen antwoord op bovenstaande vragen maar geeft hij ook de oplossing voor het woningmarktprobleem.