Donker/Dorst

Toendra #18 Donker dorst

Donker/Dorst

Toendra #18 Donker dorst

Radio Doc brengt de serie Toendra, met even onwaarschijnlijke als meeslepende documentaires.

Toendra #18 'Donker/dorst'
Zondag 20 september 2015 om 21.45 uur op NPO Radio 1 in Radio Doc

#18 donker/dorst

In een afgeladen zaal van het Amsterdamse Volkshotel, presenteerden elf jonge radiomakers afgelopen juli hun eigen werk bij het licht van vijf zaklantaarns. Dorst, het audiovisuele lab van de VPRO, had de makers maanden laten experimenteren met verhalende radio, onder begeleiding van Toendra-eindredacteuren Katinka Baehr en Jair Stein en technicus Alfred Koster.

Het resultaat was zo’n succes, dat we besloten om twee korte verhalen uit te zenden in Toendra. Twee verhalen dus van beginnende makers: Tessa de Vries en Lotte van Gaalen. De verhalen gaan allebei over het donker, over prikkels en over hoe je houvast vindt als de meest wezenlijke dingen in het leven uit je handen glippen.

over toendra

In dertig afleveringen volgen de makers van Toendra steeds verschillende mensen in de meest pijnlijke, bijzondere en bizarre periodes uit hun leven. Hoewel de verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, is niets gespeeld of verzonnen.

Toendra wordt gemaakt door makers van het VPRO-programma Plots, dat werd bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon en de Jan Kassies Stimuleringsprijs, maar dat eind 2013 moest verdwijnen. De serie wordt geproduceerd door Stichting Solaparola onder eindredactie van Katinka Baehr en Jair Stein, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds.

toendra podcast

De afleveringen van Toendra zijn ook te downloaden (handig voor onderweg): abonneer je daarvoor op de Toendra-podcast bij iTunes.