Janni Goslinga

(1969) is sinds 1995 lid van het ITA-ensemble.

In seizoen 20/21 speelt Goslinga in de première van Flight 49 (regie Simon Stone) en Age of Rage (regie Ivo van Hove) en in de reprises van De stille kracht en De dingen die voorbijgaan. Eerder speelde ze in o.a. Othello, De entertainer, Koningin Lear, Scènes uit een huwelijk, Kreten en gefluister, Nora en Liliom.

Voor haar rol in A Streetcar Named Desire ontving Goslinga de Colombina 2008. Goslinga speelde in films als De Noorderlingen, HannaHannah, Hoe overleef ik mezelf, Doodslag, Penoza, Van God los en is in de telefilm De nieuwe wereld (regie Jaap van Heusden) te zien.

Coriolanus

Julius Caesar

Antionius & Cleopatra

Virgillia

Calpurnia

Diomedes

Marieke Heebink

(1962) is sinds 1994 lid van het ITA-ensemble.

In seizoen 20/21 speelt Heebink in de première van Kinderen van Nora (regie Robert Icke), Romeo en Julia (regie Michiel van Erp) en De uren (regie Eline Arbo) en in de reprises van Een klein leven, Medea (Theo D'Or 2015) en De stille kracht.

In 1999 ontving ze een Theo d'Or voor haar rol van Constance Middleton in Een ideale vrouw en in 2015 een Theo d'Or voor haar vertolking van Anna in Medea.

Heebink speelde voor haar komst naar ITA bij De Trust. Hiernaast was zij onder meer te zien in de televisieseries zoals Petticoat, Mevrouw de minister en Bij ons in de Jordaan en in de film Eilandgasten. Voor haar rol in de film 1000 Rosen won ze een Gouden Kalf (1993).

Coriolanus

Julius Caesar

Antionius & Cleopatra

Eerste Senator

Cassius

Charmian

Hans Kesting

(1960) speelt sinds 1987 bij ITA.

In seizoen 20/21 speelt Kesting in de premières Flight 49 (regie Simon Stone) en Age of Rage (regie Ivo van Hove) en in de reprises van Een klein leven en Wie heeft mijn vader vermoord.

Voor zijn rol van Roy Cohn in Angels in America ontving Kesting in 2008 de Louis d'Or. Ook voor zijn rol van Richard III in Kings of war mocht Kesting in 2016 de Louis d 'Or in ontvangst nemen. Voor zijn rol in Kruistochten en Romeinse tragedies werd hij voor deze prijs genomineerd.

Kesting ontving in juni 2015 de prestigieuze Van Dalsumring uit handen van Gijs Scholten van Aschat. Naast zijn werk bij ITA was Kesting te zien in diverse films: Vincent and Theo (1989, Robert Altman) Karakter (Academy Award voor beste buitenlandse film in 1998, Mike van Diem), Code Blue (2010, Urszula Antoniak) en Amsterdam (2009, Ivo van Hove).

Julius Caesar

Antionius & Cleopatra

Antonius

Antonius

Hugo Koolschijn

(1946) speelt sinds 1987 bij ITA.

In seizoen 20/21 speelt Koolschijn in de première van Flight 49 (regie Simon Stone) en in de reprises van De dingen die voorbijgaan en Dagboek van een Verdwenene.

Koolschijn was eerder bij ITA te zien in In ongenade, De meeuw, Rouw siert Electra, de Russen!, Scènes uit een huwelijk, Kreten en gefluister, Opening Night en Rocco en zijn broers. Naast zijn werk bij ITA speelde hij in diverse speelfilms en in televisieseries.

Julius Caesar

Antionius & Cleopatra

Julius Ceasar

Proculeius

Achraf Koutet

(1995) is sinds seizoen 18/19 lid van het vaste ITA-ensemble.

In seizoen 20/21 speelt Koutet in de premières van Op hoop van zegen (regie Simon Stone), Romeo en Julia (regie Michiel van Erp) en Age of Rage (regie Ivo van Hove). 

Eerder speelde Koutet bij ITA in Dood in Venetië (regie Ivo van Hove), Het Hout (regie Michiel van Erp), De thuiskomst (regie Nanouk Leopold) en De kersentuin (regie Simon McBurney). 

Koutet studeerde af aan de Theaterschool Utrecht. Hij was o.a. te zien in Exact bij Theatergroep DOX, schreef en speelde de solo Een wedstrijd en acteerde in TV-series als A’dam - E.V.A., Jeuk, Flikken Maastricht, Het land van Lubbers en Mocro Maffia.

 

Julius Caesar

Antionius & Cleopatra

Decius

Ventidius

Maria Kraakman

(1975) maakt vanaf 2015 deel uit van het vaste ITA-ensemble In seizoen 20/21 speelt Kraakman in de premières van Flight 49 (regie Simon Stone), Romeo en Julia (regie Michiel van Erp) en Age of Rage (regie Ivo van Hove) en in de reprises van De stille kracht en De dingen die voorbijgaan.

Kraakman was eerder bij ITA te zien in De thuiskomst, Het hout, Vallende man, Het jaar van de kreeft (nominatie Theo d'Or), Romeinse tragedies, Ibsen huis, Kleine zielen en Kreten en gefluister.

Kraakman studeerde in 1998 af aan de Arnhemse Toneelschool. In 2010 won Kraakman de Theo d'Or voor haar rol in Orlando.

Als filmactrice was ze te zien in o.a. Îles Flottantes van Nanouk Leopold en 06-05 van Theo van Gogh. Met haar verstilde rol in Guernsey, opnieuw van Nanouk Leopold, won ze in 2005 een Gouden Kalf voor beste actrice.

Op televisie speelde ze o.a. in de series Medea, Ernstige delicten en Keyzer & De Boer Advocaten en speelde zij een van de hoofdrollen in de serie Koppels.

Coriolanus

Julius Caesar

Antionius & Cleopatra

Cominius

Ocatvianus

Caesar

Majd Mardo

(1989) is sinds seizoen 18/19 lid van het vaste ensemble.

In seizoen 20/21 speelt Mardo in de premières Romeo en Julia (regie Michiel van Erp) en Age of Rage (regie Ivo van Hove) en De uren (regie Eline Arbo) en in de reprises van Een klein leven en De stille kracht.

Mardo was eerder bij ITA te zien in De dingen die voorbijgaanDe kersentuin en De thuiskomst.

Coriolanus

Secinius

Chris Nietvelt

(1962) is sinds 2005 opnieuw aan ITA verbonden. Ze was van 1988 tot 1994 ook lid van het ensemble.

Nietvelt speelde in o.a. in Opening Night (nominatie Colombina 2006), Kreten en gefluister en Teorema. In seizoen 20/21 speelt Nietvelt in de premières van Age of Rage (regie Ivo van Hove), De uren (regie Eline Arbo) en Flight 49 (regie Simon Stone) en in de reprises van Freud.

In 2008 ontving zij de Theo d'Or voor haar rol als Cleopatra in Romeinse tragedies. Vanaf 1994 was Nietvelt verbonden aan ZT Hollandia. Daar groeide zij uit tot een van de meest gezichtsbepalende actrices van het gezelschap. In 2008 gaf Nietvelt invulling aan de rol van courtisane Marquerite Gautier in Van Hove’s Duitstalige voorstelling Kameliendame.

Coriolanus

Julius Caesar

Antionius & Cleopatra

Anchorman

Caska

Cleopatra

Ilke Paddenburg

(1988) is in 2011 afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool. Vanaf seizoen 19/20 is zij een vast lid van het ITA-ensemble.

In seizoen 20/21 is ze te zien in de premières van Flight 49 (regie Simon Stone), Romeo en Julia (regie Michiel van Erp) en De uren (regie Eline Arbo) en is ze te zien in de reprises van Freud en De dingen die voorbij gaan.

Julius Caesar

Antionius & Cleopatra

Portia

Octavia

Frieda Pittoors

(1947) is sinds 2005 aan ITA verbonden.

In seizoen 20/21 speelt Pittoors in de première van Kinderen van Nora (regie Robert Icke) en in de reprises van De dingen die voorbij gaan. Pittoors was eerder bij ITA te zien in Hedda Gabler, het door Tom Lanoye voor haar geschreven stuk Koningin Lear en De Russen!.

In 2008 werd ze voor haar rol in Romeinse tragedies genomineerd voor een Colombina. In 2012 won ze de Colombina voor haar vertolking in De Russen! Vanaf de jaren zeventig was ze ook in Nederlandse theater te zien, onder andere bij Proloog, Sater, Het Zuidelijk Toneel en Discordia en ZT Hollandia.

Coriolanus

Antionius & Cleopatra

Volumnia

Iras

Alwin Pulinckx

(1979) was van 2001 tot 2016 verbonden aan ITA. 

Hij liep stage bij The Massacre in Paris en was daarna in talloze producties te zien, o.a. Angels in America, Othello, Al mijn zonen, Husbands, Glengarry Glen Ross, Rocco en zijn broers, Antonioni Project, Het temmen van de feeks, Koningin Lear, De meeuw, De pelikaan, de Russen!, De vrek, De entertainer, Rouw siert Electra, Opening Night, Een bruid in de morgen en Scènes uit een huwelijk.

Coriolanus

Julius Caesar

Antionius & Cleopatra

Brutus

Metellus

Dolabella

Bart Slegers

(1964) is sinds seizoen 12/13 vast ensemblelid bij ITA en speelde o.a. in De welwillende, Opening Night, Het temmen van de feeks, De meeuw, Dantons dood, De vrek, Nora en Opening Night.

In seizoen 20/21 speelt Slegers in de premières van Flight 49 (regie Simon Stone) en in de reprises van Medea, De dingen die voorbijgaan en Freud. Slegers studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen waar hij les kreeg van o.a. Dora van de Groen, Lucas Vandervost, Warre Borgmans, Luc Perceval en Ivo van Hove.

Hij is voornamelijk actief in het theater, maar speelde ook vele rollen in televisieseries en bioscoopfilms.

Coriolanus

Julius Caesar

Antionius & Cleopatra

Aufidus

Anchorman, Cinna

Enobarbus

Gijs Scholten van Aschat

(1959) trad in seizoen 10/11 toe tot het ensemble van ITA en was sindsdien te zien in Obsession, Husbands and wives, Kinderen van de zon, Nooit van elkaar, In ongenade en De Russen! (nominatie  Arlecchino).

In seizoen 20/21 speelt Scholten van Aschat in de reprises van Freud,De stille kracht, De dingen die voorbij gaan en Dagboek van een Verdwenene.

Scholten van Aschat werd in 2011 genomineerd voor de Louis d'Or voor zijn rol in Richard III (Orkater). In 1993 ontving hij de Louis d'Or voor zijn rol in Decadence. Voor zijn rol in de televisieserie Oud Geld kreeg hij in 1998 een Gouden Kalf en in 2001 ontving hij de Johan Kaart Prijs.

Coriolanus

Antionius & Cleopatra

Coriolanus

Agrippa

Steven Van Watermeulen

(1968) maakt vanaf 2017 deel uit van het vaste ensemble van Internationaal Theater Amsterdam.

In seizoen 20/21 speelt Van Watermeulen in de premières van Kinderen van Nora (regie Robert Icke) en De uren (regie Eline Arbo) en in de reprises van Een klein leven en Freud.

Coriolanus

Antionius & Cleopatra

Menenius

Lepidus

Roeland Fernhout

(1972) kreeg bekendheid door het succes van de internationaal bekroonde film Zusje.

Van 1999 tot 2015 was hij verbonden aan ITA. Hij was o.a. te zien in Angels in America, Scènes uit een huwelijk, Othello, Al mijn zonen, Romeinse tragedies, De Russen!, Kruistochten, Ifigeneia in Aulis, Zomertrilogie, Ubu, Hedda Gabler, Macbeth, Husbands, Lange dagreis naar de nacht, Kreten en gefluister, Koningin Lear en Hamlet vs Hamlet waarvoor hij een Arlecchino nominatie ontving. 

Bij Toneelschuur Producties speelde hij de titelrol in Ivanov en later Het Temmen van de Feeks onder regie van Nina Spijkers. Op televisie speelde Roeland onder andere in Zwarte Tulp en kreeg hij in 2018 een gastrol in de internationale hitserie Killing Eve

Antionius & Cleopatra

Thidias