Meepraten over de toekomst? Kom naar een Meet Up!

de toekomst begint bij Tegenlicht

VPRO Tegenlicht is hét startpunt voor de journalistieke verkenning van future affairs, en maakt verhalen over de toekomst van technologie, economie, politiek, sociologie en wetenschap. Tegenlicht staat in de frontlinie, waar nieuwe ideeën worden ontwikkeld en bekritiseerd. En gaat met jou in gesprek over hoe de wereld van morgen eruit zal zien. 
Lees meer →

future shock: een podcast over de toekomst met makers, doeners en denkers

De stad in de uitverkoop

#44

→ Beluister de laatste aflevering

Je ziet het voor je ogen gebeuren: grote steden veranderen in enclaves voor de rijken. Door speculatie, door het beleid van woningbouwcorporaties en gemeentes en door verwaarlozing van de sociale woningbouw stijgen de huizenprijzen tot extreme hoogte. In welke grote stad kunnen mensen met een kleine beurs straks nog wonen?

Abonneer je hier: Apple PodcastsStitcher of RSS-feed

de meest bekeken uitzendingen

 

 

 

 

 

korte video's

 

 

 

 

 

twee keer per week een flinke dosis toekomst in je mail?

over VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht is hét future affairs platform van Nederland. We staan aan de frontlinie waar ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd, en houden nationale en internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven tegen het licht. En de toekomst, die is natuurlijk overal: online, maar ook op tv, sociale media, tijdens onze Meet Ups, podcast, én in onze nieuwsbrief.

Lees meer →