Kom naar het Tegenlicht festival

redactie ,

Tegenlicht is 20 jaar. Dat vieren we met een feestje op 7 juli in Pakhuis de Zwijger. Kom je ook? Reserveer dan nu!

Op 7 juli viert VPRO Tegenlicht haar 20-jarig bestaan in Pakhuis de Zwijger. Op dit speciale festival zijn er Meet Ups over de toekomst van de journalistiek en activisme, delen pioniers uit het hele land hun idee voor een betere wereld, en kun je je onderdompelen in de beste afleveringen van de afgelopen twintig jaar. Ook wordt het Boek van de toekomst en het recent gelanceerde Archief van de toekomst gepresenteerd.

Het programma begint vanaf 19.00 in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. We sluiten de avond af met muziek in het café en een drankje op het terras. Kom jij op 7 juli de toekomst met ons vieren?

Bekijk hieronder het programma van de avond, de sprekers, en reserveer vóór 7 juli gratis via de website van Pakhuis de Zwijger.

programma

19:00

19.00 | inloop

Er zijn de hele avond Tegenlicht shortdocs te bekijken: korte video’s over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van economie, duurzaamheid en politiek.

Ook is er een doorlopende markt waar je het Boek van de toekomst kan vinden, de Tegenlicht podcast kan luisteren en met behulp van AI het Archief van de toekomst kan verkennen met daarin alle 500 uitzendingen van Tegenlicht.

19:30

19:30 | Plenaire opening: 20 jaar Tegenlicht

We blikken met makers en (hoofd)personages uit de afleveringen terug op twee decennia aan VPRO Tegenlicht. Van uitzendingen, artikelen en podcasts tot onderwijsprogramma’s en de Meet Ups: wat voor impact heeft Tegenlicht gehad, en welke vergezichten zijn werkelijkheid geworden en welke niet?

20:45

20:45 | Break-out sessies

  • De Verbindingspioniers
    Een selectie pioniers uit heel Nederland pitchen hun idee voor maatschappelijke verbinding, in de strijd tegen polarisatie. Ze krijgen feedback van een Tegenlicht jury.
  • Licht op de werelden van morgen
    Welke trends en transities hebben we de afgelopen 20 jaar meegemaakt en wat zijn de vergezichten voor morgen? Met verschillende Tegenlicht gasten uit de afgelopen jaren.
  • Tegenlicht Meet Up “The Free Press Show”
    Naar aanleiding van de laatste Tegenlicht uitzending voor de zomer, gaan we met de filmmaker en andere sprekers in gesprek over de toekomst van de journalistiek.

22:00

22:00 | Muziek & films op het terras

De avond wordt afgesloten met muziek in het café, drankjes op het terras en de beste selectie Tegenlicht Shortdocs op het buitenscherm. Tot 7 juli!

met in dit programma onder anderen:

Eva Rovers

co-founder Bureau Burgerberaad

Marjan Minnesma

directeur Urgenda

Maarten Schinkel

journalist NRC economie

Ikenna Azuike

documentairemaker

Pippi van Ommen

activist

Koert van Mensvoort

kunstenaar

Dit evenement is gratis toegankelijk en wordt niet opgenomen of gelivestreamd. Reserveer je plekje via de knop hierboven.