VPROJazzLive

VPROJazzLive

In VPROJazzLive op vrijdag 4 januari het Trio Dolce Vita met een ode aan het werk van componist Nino Rota.
> KLIK HIER OM ALLE INFO OP FACEBOOK TE LEZEN
Vanavond herhalen we een concert van de Zomerjazzfietstour 2011:  Trio Dolce Vita met een ode aan de Italiaanse, vooral als filmcomponist bekend geworden Nino Rota (als huiscomponist van Fellini, maar ook door zijn muziek voor The Godfather). Dit trio met een aparte bezetting zonder slagwerk maakt er (soms weemoedige) kamerjazz van in genuanceerde en uitgekiende arrangementen.
In deze uitzending ook muziek van twee CD’s: van Steffen Schorn’s Universe of Possibilities en een soloplaat van pianist Craig Taborn.
Claudio Puntin- klarinettenJörg Brinkman - celloJohannes Fink – contrabas
Een opname van 27-8-2011 in de Kloosterkerk in Aduard, gemaakt door Micha de Kanter.
Het trio speelde twee sets, waarin deels dezelfde stukken werden uitgevoerd, maar in een ‘ander jasje’, een andere interpretatie.playlist set 1:1. Amarcord 2. Padrino    3. Cantilena   4. L’ Acrobata   5. Canto della Burana   6. La Dolce Vita  
playlist set 2:1. Amarcord   2. L’Intermezzo della Mantide Religiosa 3. Fellini’s Waltz   4. Cantilena    5. L’Acrobata    6. La Strada   7. Padrino     
alles van Nino Rota/arr. trio dolce vitaCD Steffen Schorn’s Universe of Possibilities (Jazzsick 5044 JS)waar Claudio Puntin en Jörg Brinkman ook allebei in spelen!
Steffen Schorn is een een alleskunnende duitse rietblazer; hij speelde onlangs met zijn band energieke en opzwepende muziek van Hermeto Pascoal – de braziliaanse toetsenist en componist tijden het VPROJazzLive weekend. Schorn raakte verliefd op diens muziek. Hij vertoefde in Brazilië, bestudeerde Pascoals muziek en speelde ook met hem. Deze cd bevat alleen eigen werk.
Steffen Schorn speelt heel veel instrumenten:  basfluit, contra-alt-clarinet, tenorsax, baritonsax, bassax, subcontrabassax, tubax; harmonium en melodica.
Steffen Schorn – Rieten/Basfluit/Harmonium/ MelodicaMichael Heupel – FluitenRoger Hanschel – SaxenJörg Brinkmann – CelloLars Andreas Haug – TubaClaudio Puntin – clarinettenJohannes Billich – Piano/Keyboard/PercussieBodek Janke – Drums/Tablas/PercussieHolger Nell – Drums
1. Der Wildbotz    2. More Cowbell     3. No Moon,  Snow out There 4. Wo komt denn des her         5. In the Speed Mode
alle composities van SchornCD Avenging Angel (ECM), Soloplaat van Craig Taborn
Minimal, virtuoos, gestructureerd hedendaags, abstract en ritmisch complex zijn termen die van toepassing zijn op zijn muziek. Taborn is improvisator op piano en synthesizer, en geldt als een van de meest veelzijdige Amerikaanse jazzmusici van zijn generatie. Topjazzmusici Chris Potter, Dave Douglas, David Binney en James Carter hadden hem al in hun groepen. Maar Taborn speelt met net zoveel liefde techno-crossover met Detroit-DJ Carl Craig en avontuurlijke improvisaties met saxofonist Tim Berne. In maart 2010 gaf hij een fantastisch solo-concert tijden het VPROJazzLive Weekend in het Bimhuis in Amsterdam. Een concert waarbij iedereen zijn adem inhield, zo geconcentreerd en krachtig was het.

Van deze CD:

1. The Broad Day King2. Gift Horse/Over the Water  3. A Difficult Thing Said Simply
alle comp van C. Taborn

advertentie