Villa VPRO

o.a. Thieme (PvdD): "De druk van de lobbyisten was enorm!"

Villa VPRO

o.a. Thieme (PvdD): "De druk van de lobbyisten was enorm!"

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nederland vangt geen Syrische vluchtelingen op

vanaf 00:06:04

Miljoenen Syriërs zijn op drift. In de overvolle kampen is de situatie niet veilig en er zijn ook voedsel- en watertekorten. Het kabinet ziet niets in de opvang van vluchtelingen uit Syrië. Ze moeten in de regio worden geholpen, zegt minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Jasper Kuipers adjunct-directeur van Vluchtelingenwerk Nederland reageert.

Metropolis Congo

vanaf 00:10:39

Als je de oplopendewerkloosheidscijfers ziet, mag je blij zijn als je werk hebt.Maar sommige banenzijn niet echt leuk. Vooral niet als je je levener mee riskeert. Onze Metropolis correspondenten gaan deze week op zoek naarlevensgevaarlijke banen. Vandaag Congo, waar journalisten strijden met het woord en daardoor vaak moeten vrezen voor hun leven.

De Turken komen eraan

vanaf 00:16:00

Joost Lagendijk - oud-Europarlementariër van GroenLinks - over zijn boek 'De Turken komen eraan!' Nederland en Turkije liggen recent  in de clinch. Nu weer over de opvang van het 9-jarige jongetje Yunus. Lagendijk over het gebrek aan kennis en begrip tussen beide landen. 

politiek panel Het Vragenuur

vanaf 00:34:26

In ons politiek panel praten PvdA-kamerlid Jacques Monasch, en de parlementair journalisten Gerard Beverdam (Nederlands Dagblad) en Aukje van Roessel (De Groene Amsterdammer) over het sociaal akkoord tussen werknemers en werkgevers. Dat wordt namelijk op zijn vroegst half april. Premier Rutte wil daar wel op wachten maar werkt intussen door aan allerlei wetgeving. Hierdoor is er een kans dat de bezuinigingen en stelselherzieningen niet voor 2014 doorgevoerd kunnen worden. Hoe gaat dat politiek vallen?

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:34:40

Ieder kamerlid heeft de mogelijkheid om zelf een wetsvoorstel in te dienen: het recht van initiatief.  Hoe het wetsvoorstel om onverdoofd ritueel slachten te verbieden door de Tweede Kamer werd aangenomen om vervolgens in de Eerste Kamer van tafel te worden geveegd. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren in het Spel en de Knikkers gemaakt door Klaas den Tek.

advertentie