Bureau Buitenland

o.a. Reportage: Kroatië 28e EU-lidstaat, Bob den Uyl Prijs - Geert Mak

Bureau Buitenland

o.a. Reportage: Kroatië 28e EU-lidstaat, Bob den Uyl Prijs - Geert Mak

Kroatie treedt op 1 juli toe tot de EU wordt de 28e lidstaat. Het land kamp met hoge werkloosheid en corruptie, maar op papier voldoen ze aan alles, zegt Brussel. Een reportage van Tijn Sadee. Aansluitend een gesprek met Gerben-Jan Gerbrandy, Europarlementarier voor D66. Kunnen we in Europa nog wel meer problemen aan? In Berichten uit Bloggistan bespreken we hoe Ramzan Kadyrov, gevreesde leider van Tsjetsjenie, de wereld bespeelt met zijn mobiele telefoon. Hij is een fervent gebruiker van Instagram en geeft dagelijks 120.000 volgers een kijkje in zijn leven. Ook in deze uitzending twee genomineerden voor de Bob den Uyl Prijs: Carolijn Visser en Geert Mak.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:03:20

Reportage: Kroatië 28e EU-lidstaat Kroatië kampt met hoge werkloosheid en corruptie, en toch mag het land  op 1 juli bij de Europese Unie. Op papier voldoen ze aan alles, zegt Brussel. Maar de Kroaten zelf waarschuwen dat de huidige regering niet corrupt is heeft maar één reden: het land is al leeggeroofd. Een reportage vanuit lidstaat nummer 28 door Tijn Sadee. Het roept de vraag op of Europa nog wel moet uitbreiden: want kunnen we nog meer problemen wel aan? Aansluitend een gesprek met Gerben-Jan Gerbrandy, Europarlementariër voor D66. Bob den Uyl Prijs Carolijn Visser Voor het tiende jaar op rij beloont de VPRO het beste Nederlandse journalistieke reisboek met de Bob den Uyl Prijs. Op 12 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Daarom laten we in onze uitzendingen steeds twee van de genomineerde schrijvers aan het woord.  Carolijn Visser over haar boek Argentijnse avonden - Van de Zwart Janstraat naar de pampa. Jacqueline Maris zocht haar op.  Berichten uit Bloggistan: Kadyrov op Instagram In de rubriek Berichten uit Bloggistan kijken we hoe social media gebruikt wordt als reactie op het nieuws. Vandaag bespreken we hoe Ramzan Kadyrov, gevreesde leider van Tsjetsjenië, de wereld bespeelt met zijn mobiele telefoon. Hij is een fervent gebruiker van Instagram, een app waarmee je foto’s deelt met je volgers. Bijna dagelijks krijgen 120.000 volgers een inkijkje in zijn kleven als leider, feestganger en dierenvriend.  Redacteur Sophie van Leeuwen legt uit. Bob den Uyl Prijs – Geert Mak Ook Geert Mak is genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs met zijn boek Reizen zonder John – op zoek naar Amerika. Aan Jacqueline Maris vertelde hij over zijn Amerikaanse avonturen.

geen titel

vanaf 00:04:38

Opnieuw is het onrustig in Libië, waar in 2011 opstanden uitbraken tijdens de Arabische Lente. We spreken met de Nederlandse ambassadeur in Tripoli, Ton Lansink, over de actuele ontwikkelingen.

geen titel

vanaf 00:10:15

Kroatië kampt met hoge werkloosheid en corruptie, en toch mag het land  op 1 juli bij de Europese Unie. Op papier voldoen ze aan alles, zegt Brussel. Maar de Kroaten zelf waarschuwen dat de huidige regering niet corrupt is heeft maar één reden: het land is al leeggeroofd. Een reportage vanuit lidstaat nummer 28 door Tijn Sadee. Het roept de vraag op of Europa nog wel moet uitbreiden: want kunnen we nog meer problemen wel aan? Aansluitend een gesprek met Gerben-Jan Gerbrandy, Europarlementariër voor D66.

geen titel

vanaf 00:36:28

Voor het tiende jaar op rij beloont de VPRO het beste Nederlandse journalistieke reisboek met de Bob den Uyl Prijs. Op 12 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Daarom laten we in onze uitzendingen steeds twee van de genomineerde schrijvers aan het woord.  Carolijn Visser over haar boek Argentijnse avonden - Van de Zwart Janstraat naar de pampa. Jacqueline Maris zocht haar op.  

geen titel

vanaf 00:42:53

In de rubriek Berichten uit Bloggistan kijken we hoe social media gebruikt wordt als reactie op het nieuws. Vandaag bespreken we hoe Ramzan Kadyrov, gevreesde leider van Tsjetsjenië, de wereld bespeelt met zijn mobiele telefoon. Hij is een fervent gebruiker van Instagram, een app waarmee je foto’s deelt met je volgers. Bijna dagelijks krijgen 120.000 volgers een inkijkje in zijn kleven als leider, feestganger en dierenvriend.  Redacteur Sophie van Leeuwen legt uit.

in de sportschool met kadyrov

vanaf 00:43:04

kadyrov deelt veel met zijn 120.000 volgers op instagram

geen titel

vanaf 00:51:08

Ook Geert Mak is genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs met zijn boek Reizen zonder John – op zoek naar Amerika. Aan Jacqueline Maris vertelde hij over zijn Amerikaanse avonturen.

advertentie