VPROJazzLive

VPROJazzLive

Aaron Parks in VPROJazzLive op woensdag 10 juli 2013!
Aaron Parks is een 26-jarige amerikaanse pianist, die behoort tot de nieuwe generatie jazzmuzikanten die niet bang zijn om buiten de gebaande paden te treden.
>>> Volg ons ook op Facebook!
Hij groeide op in grunge-stad Seattle, en studeerde aanvankelijk nog wiskunde en computerwetenschappen en muziek. Op zijn 16e verhuisde hij naar New York en stortte zich daar helemaal op zijn muzikale talenten.
Hij had les van Kenny Baron, tourde o.a. met gitarist Kurt Rosenwinkel en Terence Blanchard.En we kennen hem hier ook uit het kwintet van de nederlandse altsaxofonist Ben van Gelder.
In zijn muziek mengt hij graag jazz met alternatieve rock, elektronica en hiphop. Met zijn trio, speelde hij op 5-4-13 in het Bimhuis in A’dam, en daar werden trouwens de grenzen niet zo heel erg opgerekt - het bleef toch vooral moderne jazz.
Aaron Parks - piano, Klaus Norgaard - bas, Craig Weinrib - drums
Een opname van 5-4-2013 in het Bimhuis in Amsterdam gemaakt door Micha de Kanter1 Dreams of a mechanical man    8’22            2 Waltz / Afterglow            14’10        3 The Storyteller/ Here’s that Rainy day - Jimmy Van Heusen    17’17        4 Riddle me this            6’08, alles van Aaron Parks, tenzij vermeld                2e set1 Adrift/Your favorite raincoat        14’06        2 All the things you are - Jerome Kern    6’06            3 Nemesis                    8’52        4 Siren                    10’15        5 Conception - George Shearing        4’52
CD Saltash Bells (ECM)soloplaat van saxofonist van Jon Surman, die hier sopraan-, alt- en baritonasax , alt- bas- en contrabasclarinetten, harmonica en synthisizer.Surman is een rietblazer en componist  die thuis is in zowel modale als free jazz, waarbij hij vaak als basis themaas uit de folkmuziek gebruikt. Hij maakte ook veel muziek voor dansvoorstellingen en films. Deze engelsman loopt al tegen de 70 en maakte ook al vaker solo-albums. In het verleden had hij ook een octet en speelde verder o.a. met Jack de Johnette en John Taylor, en speelde verder o. a. met Paul Bley en Bill Frisell.Op deze CD soundscape-achtige stukken. * Aelfwin               2’17    *    Whistmans Wood   6’32    *    Glass Flower          3’13    *    Saltash Bells          plm 5’, alles van Jon Surman     

advertentie