VPROJazzLive

VPROJazzLive

Eivind Aarset Sonic Codex Quartet: electro rockambient in VPROJazzLive op vrijdag 26 april.
>>> Volg ons ook op Facebook!
De Noorse gitarist Eivind Aarset is het meest bekend van zijn werk als sideman bij Nils Petter Molvaer en speelde ook met andere grootheden als Ray Charles en Django Bates. Toch heeft hij al jaren zijn eigen projecten, bijvoorbeeld met de Noorse ambient-producer Jan Bang.
Zijn eigen Sonic Codex Quartet is het meest recente eigen project.
Aarset laat zich inspireren door rock, jazz, ambient en elektronische muziek. Een combinatie die een typerende stroming in de Noorse muziek vormt waartoe ook groepen als Jagajazzist behoren. Sonic Codex 4tet speelt electronic jazz soundscapes met stevige rock beats.

Eivind Aarset - elektrische gitaarAudun Erlien - basgitaarWetle Holte - drumsErland Dahlen - drums, percussie.
Een opname van 17-11-12 in LantarenVenster Rotterdam, gemaakt door Micha de Kanter
1. Black Silence - Jan Bang/Eivind Aarset 2. Close (for comfort) - Eivind Aarset 3. Ny 7 - Marie Giortz/ Eivind Aarset 4. Whispering Forest - Jan Bang/ Eivind Aarset           5. Hommage for Greene    - Eivind Aarset     6.Ny Rask - Eivind Aarset7. Trip - Eivind Aarset  
CD BEAM, Sensitive Material (Muziek Lab Brabant, IGR 03)
feat. Markus Stockhausen

BEAM is een onderdeel van Muzieklab Brabant en staat voor Brabants Ensemble voor Avontuurlijke Muziek.  Onder de artistieke leiding van Martin Fondse zijn musici uit allerlei verschillende genres samenkomen. Gastmusicus en dirigent is Markus Stockhausen die vooral aktief is in moderne gecomponeerde muziek.

Het resultaat is 'intuitive music', die soms aan jazz doet denken, soms aan ambient met soundscapes; soms aan minimal music, soms aan hedendaags klassiek. Het begrip 'intuïtie' staat hier dan tegenover 'beredenering'. Trompettist Stockhausen legt de kers op de taart met zijn heldere en zuivere toon.
Opgenomen: 11 november 2011, tijdens festival November Music n Den Bosch.

Het concept van Intuïtitieve Muziek is van Markus Stockhausen; het artistiek concept was van Martin Fondse, Bart van Dongen en Andreas van Zoelen.
Martin Fondse - artisiteke leiding keyboards, vibrandoneon; Markus Stockhausen - trompet; Bart van Dongen - keyboards; Yonga Sun - drums; Richard van Kruijsdijk - electronica; Andreas van Zoelen - bas- en baritonsax; Migueal Boelens - altsax; Herman van Haaren - viool; Jacqueline Hamelink - cello; Hans sparla - trombone

1. Sensitive Material part 12. Sensitive Material part 4 3. Sensitive Material part 5     4. Sensitive Material part 6CD 3 (braam records, bbbcd15) van eBraam

Pieter Douma (basgitaar), Dirk-Peter Kölsch (drums) en Michiel Braam (toetsen).

De derde cd van dit trio heeft de titel "3". Het is een verwijzing naar de plaat "Third" van Soft Machine. Daarnaast is in de composities het getal 3 een rode draad: drieklank, terts, wals, stelling van Pythagoras zijn voorbeelden van bouwstenen die aan de nieuwe composities ten grondslag liggen.
Met de cd “3” beweegt eBraam zich nog meer dan voorheen op het terrein van de rockmuziek. Improvisaties worden gecombineerd met jazz, funk en rock. Invloeden van Soft Machine, George Duke en Ten Years After klinken door in de muziek.
Naast composities van Michiel Braam staat er op de cd ook een song van Hugh Hopper (Soft Machine), A Certain Kind.
In 2006 heeft Braam als tegenhanger van zijn akoestische Trio BraamDeJoodeVatcher het Wurli Trio opgericht. De vintage Wurlitzer 200A nam hierin een centrale rol in. Omdat de Wurlitzer en Braams fysieke speelstijl zich lastig tot elkaar verhielden, en Braam liever zijn palet aan geluiden uitbreidde werd de Wurli in 2011 ingeruild voor een modernere Nord Stage Ex. Vanaf dat moment heet de groep eBraam.
Af en toe weirde muziek! Leuk, ontregelend zoals we van Braam gewend zijn.

1. 1B44, Please - Michiel Braam 2. Pythagoream Theorem - Michiel braam 3. Triple Jump - Michiel Braam4. A Certain Kind - Hugh Hopper

 

advertentie