HET INTERVIEW

9.00 - 10.00

HET INTERVIEW

9.00 - 10.00

9.00 - 10.00: HET INTERVIEW

De Belgische Sociaal-Democraten doen het beter

Afgelopen weekend congresseerde de PvdA. Dat was jammer voor de PvdA, want tegen de arrestatie van Saddam Hussein kon zelfs het bezoek van oud-president Gorbatsjov uit Moskou publicitair niet op. Laat staan dat de grote rede van partijleider Wouter Bos gisteren nog voor krantekoppen kon zorgen.

Toch zou het best eens kunnen dat we, gezien de opinipeilingen waarin de PvdA steevast weer verreweg de grootste partij is, sneller iets gaan merken van de mening van Bos dán van de arrestatie van Saddam. Vandaar dat we de koers van de Nederlandse Sociaal-Democratie eens even door willen nemen met de leider van een zusterpartij die er ondanks recessie - en ondanks deelname aan een Paars kabinet - dit weekend niet alleen in slaagde om zo’n beetje de populairste politicus van België te worden, maar ook nog eens zijn partij tot boven de vijfentwintig procent van de stemmen in Vlaanderen uit zag rijzen in de jongste opniniepeiling.
In de studio in Brussel zit Steven Stevaert, leider van de SP.A, de Socialistische Partij Anders: één van de regeringspartijen die samen met de liberale VLD van Guy Verhofstadt België regeert. Chris Kijne praat met Stevaert.

---

De Innoverende Overheid

Professor Guus Berkhout is hoogleraar innovatiemanagement aan de Technische Universiteit van Delft. Eerder was hij ook voorzitter van de Commissie Schiphol. Dat was een commissie die het systeem van geluidsoverlastregels rond Schiphol moest onderzoeken. Helaas kwam die commissie tot de conclusie dat het door minister Netelenbos en Schipholdirecteur Cerfontaine bedachte systeem niet klopte. Dus werd hem dringend verzocht om de onderzoeksuitkomsten even aan te passen. Daar paste Berkhout voor en stapte op.

Onder meer op grond van zijn ervaringen met dat Schiphol-gedoe heeft professor Berkhout nu een boek geschreven waarin hij uitlegt dat het allemaal anders moet in Nederland, omdat de politiek en het bestuur van ons land het hopeloos verkeerd aanpakken. Dat boek verscheen gisteren en het heet ‘De Innoverende Overheid’, waar is het wachten op. Chris Kijne sprak met professor Berkhout.

** De Innoverende Overheid is 15 december verschenen bij uitgeverij Value Report (contact@valuereport.nl). NURcode 801, de prijs is €19,50.

---

advertentie