Interview

Interview

Aanpak Rotterdamse junks

Morgen worden de twee prostituees begraven die vorige week in de buurt van de Rotterdamse tippelzone op de Keileweg werden doodgeschoten. Volgens de prostituees van de Keileweg is de moord een indirect gevolg van het opjaagbeleid van de gemeente Rotterdam. De gemeente heeft besloten om de Keileweg eind volgend jaar te sluiten. Vooruitlopend daarop wordt er door de politie zeer streng gesurveilleerd in de tippelzone. Klanten zouden daardoor de Keileweg steeds vaker mijden, waardoor de prostituees genoodzaakt zijn buiten de tippelzone te werken.

Het sluiten van de Keileweg is onderdeel van een plan om Rotterdam van de overlast van de zevenhonderd lastigste verslaafden af te helpen. Over dat plan praat Elles de Bruin met Leefbaar Rotterdam-wethouder van gezondheidszorg en veiligheid, Marianne van den Anker.
---

De komst van de winterganzen

Ieder jaar vliegt ruim één miljoen ganzen van Noord-Europa naar Nederland om te overwinteren. Grazende ganzen zijn vooral voor boeren een bron van ergernis door de schade die zij aanrichten op het land. Vorig jaar sloot het ministerie van Landbouw een akkoord met de verschillende belangenorganisaties over de opvang van de beschermde vogels. Maar in een brief aan minister Veerman vroegen de landbouworganisaties alsnog uitstel van de maatregelen zodat er meer tijd is om boeren te overtuigen vrijwillig mee werken aan de opvang van de grazende ganzen. Veerman stemt hier nu in toe. Komende winter zijn de ganzen nog steeds vrij om te grazen waar ze willen, maar de kans is dus groot dat dat voor het laatst is.

Waarom komen de ganzen eigenlijk massaal naar Nederland en hoe weet een gans waar hij wel en niet mag grazen? Verslaggever Jetske Roetman sprak met betrokkenen over de komst van de winterganzen en de problemen rond de opvang van ganzen.
---

Waar het om gaat: Het politieke voetbalspel

Waar het nu om gaat is dat Joris Daalhuisen, de voorzitter van de Samenwerkende Organisaties Voetbalsupporters - SOVS - burgemeester Deetman van Den Haag 'te kordaat optreden' verwijt bij de wedstrijd ADO-PSV van afgelopen weekend.

Deetman verbood, nadat de scheidsrechter het spel na tachtig minuten had stilgelegd, het uitspelen van de wedstrijd wegens grievende spreekkoren en onraad in en om het stadion. Ger Jochems praat met de voorzitter van de SOVS, Joris Daalhuisen
---

advertentie