Het interview

Het interview

Interview met topambtenaar Mark Frequin naar aanleiding van zijn boek Ja minister, nee minister, waarin hij de ongeschreven spelregels tussen ambtenaren en bewindslieden beschrijft. Frequin is momenteel directeur-generaal Telecom, Post en Energie op het ministerie van Economische Zaken, en deed de afgelopen twintig jaar ervaring op met twintig bewindslieden

Derde en laatste deel van een reportageserie over de rol en invloed van ambtenaren. Vrijwel iedere politieke partij stelt in het verkiezingsprogramma voor flink te snijden in het aantal ambtenaren. Gerrit Kalsbeek verdiept zich in de Vierde Macht in een betrekkelijk willekeurige gemeente, Alkmaar. Gemeenteraadslid Maja Bolte merkt in de reportage op: ' Wat je merkt is dat de ambtenaren onmiddellijk de macht grijpen als er een zwakke wethouder zit'. Een andere goed ingevoerde bron zegt: ' De ambtenaren weten helemaal niet wat de gemeenteraad beslist. Die zit op zo'n grote afstand, dat dat helemaal niet tot ze doordringt. Ze lezen wel eens wat in de krant, maar daar houdt het ongeveer mee op'.


Tegen de achtergrond van oplopende spanningen tussen Rusland en Georgië een interview met Johnny Kvaratskelia, de in Rusland woonachtige voorzitter van de Georgische culturele jeugdbeweging Lazare.

advertentie