Het interview

Het interview

Ingrijpen achter de voordeur

Volgens de Utrechtse wethouder Rinda den Besten zou de overheid Marokkaanse ouders verplichte opvoedingsondersteuning moeten kunnen opleggen, als hun zonen zich op straat ernstig misdragen. Minister Rouvoet van Jeugd & Gezin liet dit weekend weten dat hij daar niet onwelwillend tegenover staat. Een toelichting van Den Besten, en een gesprek over de voors en tegens van overheidsingrijpen achter de voordeur van Marokkaanse gezinnen, met antropoloog/criminoloog Hans Werdmölder en GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi.

Bløf-dominee

Reportage over dominee Jan Andries de Boer, die protestantse kerkdiensten houdt waarin muziek van U2 of Bløf centraal staat.

Kirkuk

Voor het eind van dit jaar mogen de inwoners van het olierijke Kirkuk per referendum beslissen of ze zich aansluiten bij de autonome Irakees-Koerdische regio's of niet. De verwachting is dat de bevolking massaal 'ja' zal zeggen. Dit is tegen het zere been van buurland Turkije dat zich zorgen maakt over een sterk autonoom Koerdistan in Irak. Een gesprek met de burgemeester van Kirkuk.

advertentie