De Open Plek

Het groene hart 6 - 'Het lek van Leiden'

De Open Plek

Het groene hart 6 - 'Het lek van Leiden'

In deze uitzending openen we het internet-debat over het Groene Hart. De vraag is alleen, hoe doe je dat? Hoe open je een discussie in cyberspace? Een happening op het worldwide web kan immers overal plaatsvinden. Bij u thuis bijvoorbeeld, als daar een internet computer staat.

We gingen daarom te rade bij prof. ir. Dirk Frieling, een stedenbouwkundige die als voorzitter van het 'Metropolitaan Debat' - een serie bijeenkomsten waarin deskundigen puzzelden over de toekomst van onze leefomgeving - veel ervaring heeft opgedaan met discussies over 'ruimtelijke kwesties'. Verslaggeefster Marjoke Roorda gaat in deze uitzending naar de afdeling stedenbouw van de TU-Delft om het estafettestokje van hem over te nemen.

Een terugkerend element in de discussie over het Groene Hart is het telkens opschuiven van de grenzen van het Groene Hart. In deze aflevering van de Open Plek aandacht voor zo'n bedreigd grensgebied: de Grote Polder bij Zoeterwoude. In deze uitzending legt wethouder Van Rij van Leiden uit waarom dit deel van het Groene Hart opgeofferd moet worden om erger te voorkomen.

advertentie