De Plek 19-09-1995

*Dubbeldam* X= 109/110 en Y= 423/422

De Plek 19-09-1995

*Dubbeldam* X= 109/110 en Y= 423/422

Arie van der Spelt, stedenbouwkundige van de gemeente Dordrecht, presenteert de plannen voor de nieuwste wijk Buitenstad terwijl Sjako en Edith van der Merwe vertellen dat er al bijna 20.000 handtekeningen tegen deze stadsuitbreiding verzameld zijn.
Verder wordt er tegenover de watertoren stevig afgekickt van drugs,

Dubbeldam is 25 jaar geleden tegen haar zin geannexeerd door Dordrecht. Het oude gemeenschapsgevoel bleef sluimeren en laait nu weer op in het verzet tegen de komst van Buitenstad. Dit is de stadsuitbreiding die de gemeente in de aangrenzende polders wil bouwen. Vanuit het bio-dynamische restaurant op De Kop van het Land, van de familie van der Merwe, opereert het verzet tegen de verstening.
Al eerder kwam Dubbeldam in actie tegen de bouw van een aantal villa's op een voormalig handbalterreintje. Het actiecomitee "Houdt Dubbeldam Groen" bestaat nog steeds en wordt nu zelfs gesteund door die villabewoners. Al was het alleen al omdat het verdwijnen van de wijde groene blik de waarde van hun onroerend goed doet kelderen.
De gemeente Dordrecht is vastbesloten de nieuwbouwwijk Buitenstad te realiseren. Met de uitvoering van het Strategische Groenproject die natuurwaarden van het gebied ten zuiden van de stad weer herstelt, offert ze Vierpolders op aan eengezinswoningen met tuinen.