Interview

Interview

Werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft een gedragscode opgesteld ten aanzien van mailen en internetten voor privé-doeleinden. Mag een werknemer op zijn werk een pornosite bezoeken en mag een werkgever meekijken als je een mailtje verstuurt aan een kennis?
Een gesprek met onder anderen advocaat Huub van Osch.
---

Nog maar kort geleden was de plas in natuurgebied De Marspolder in de Betuwe een lelijke krater in het landschap. Hier werd zand gewonnen. Maar twee jaar geleden werd het gebied overgedragen aan het Geldersch Landschap en omgetoverd tot een fraai natuurgebied met bijzondere vogels.
Het lijkt er nu op dat bewoners en bezoekers van het gebied maar kort van dit natuurschoon hebben kunnen genieten. Onder verantwoordelijkheid van de staatssecretaris voor Verkeer en Waterstaat wordt namelijk gewerkt aan het project "Ruimte voor de rivier". Een project om rivieren te verdiepen en te verbreden om overstromingen te voorkomen. Een gevolg hiervan is dat het pas aangelegde natuurgebied De marspolder overstroomd zal worden door de Rijn. Bovendien zijn er plannen om vervuild slib, dat vrijkomt bij het uitgraven van de rivier, in de Marspolder te dumpen.
Verslaggever Teun van de Keuken ging naar het natuurgebied en stapte in een roeibootje samen met Herman Erdtsiek van het Marspoldercomité.

advertentie