Het medialandschap verandert continu. De VPRO beweegt daarin mee en vernieuwt zichzelf voortdurend. Van kleine C-omroep in de jaren zeventig en tachtig, via roemruchte campagnes – Stop de verloedering! –, tot de VPRO van nu. Altijd vanuit dezelfde wens: u inspireren of gewoon lekker aan het lachen maken.

De VPRO voor nieuwe generaties
Wat we nu voor u betekenen, betekenen we graag over tien, twintig of dertig jaar ook voor nieuwe generaties. Dan willen we nog steeds de mediaorganisatie zijn die grenzen verkent en duidt wat er in de wereld gebeurt. Wilt u in de toekomst een blijvende bijdrage leveren aan de missie van de VPRO? Dit is mogelijk. Met een erfstelling of legaat.

Wilt u de VPRO begunstigen?
Speelt u met de gedachte over het begunstigen van goede doelen met een deel van uw nalatenschap? Wellicht past de VPRO hierbij. We beschikken over een ANBI-status. Daarmee zijn we vrijgesteld van het betalen van erfbelasting.

Interessante constructies
In sommige gevallen zijn bijzondere constructies rond uw nalatenschap interessant. Dit is afhankelijk van bepaalde fiscale aspecten of persoonlijke omstandigheden. Denk hierbij aan schenken bij leven terwijl u het vruchtgebruik houdt. Wij zoeken graag met u naar een passende oplossing, desgewenst samen met uw fiscaal adviseur of notaris.

Nalaten aan de VPRO, hoe werkt dat?

Samen met uw notaris legt u in uw testament vast op welke manier u de VPRO wilt steunen:

met een legaat
Met een legaat geeft u precies aan wat u aan de VPRO nalaat: een vastgesteld bedrag, een percentage of een specifiek onderdeel van uw nalatenschap.

met een erfstelling
Met een erfstelling benoemt u de VPRO tot (mede-)erfgenaam. Een erfgenaam krijgt zijn deel als alle rechten van anderen (legaten, boedelkosten en eventuele overige kosten en schulden) van de totale nalatenschap zijn afgetrokken. 

Geef uw notaris daarvoor de volgende gegevens:
Omroepvereniging VPRO
Wim T. Schippersplein 1
1217 WD Hilversum
KvK 32023697

Persoonlijk adviesgesprek
Wilt u nader kennismaken en een persoonlijk adviesgesprek over de mogelijkheden hoe u de VPRO kunt opnemen in uw testament? Onze adviseur maakt graag een afspraak bij u thuis. Uiteraard bent u ook welkom bij de VPRO in Hilversum.

Vragen?
Pieter Glerum is adviseur schenken en nalaten bij de VPRO. Hij is bereikbaar via e-mail: geven@vpro.nl.

Hebt u de VPRO al opgenomen in uw testament?
Laat het ons weten. Wij houden u graag op de hoogte van wat wij doen met eerdere schenkingen en eventuele veranderingen in wetgeving met betrekking tot nalaten. Vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail.

ja, ik heb een vraag over nalaten aan de VPRO
Neem contact met me op voor: