Waarom heeft de VPRO leden nodig?

Hoe meer leden des te groter de maatschappelijke draagkracht voor programma's van de VPRO. Hoe groter ons draagvlak, hoe groter ons programmabudget: dankzij het extra geld dat leden, abonnees en donateurs bijeenbrengen maken we meer waar dan mogelijk is op basis van alleen de beschikbare subsidie. Hierop is de afgelopen jaren immers door de overheid flink gekort. Wat we maken mag geen compromis zijn.

Wanneer is mijn volgende incassomoment?

Rond de 15e van de maand vindt de incasso voor leden, abonnementen en donaties plaats.

Kan ik lid worden vanaf een buitenlands adres?

Ook met een buitenlands adres kan je de VPRO steunen. Met je bijdrage sponsor je de programma’s van de VPRO. Je mag niet als lid worden meegeteld bij de telling door het Commissariaat voor de Media, omdat daarvoor de voorwaarde geldt dat je in Nederland moet wonen. Meer weten over schenken met belastingvoordeel of doneren? Kijk op VPRO Geven.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Lidmaatschap van de VPRO geldt tot wederopzegging. Bij opzegging van je lidmaatschap sturen wij altijd een bevestiging. Wanneer deze bevestiging uitblijft, moet je beslist even contact met ons opnemen.

Je kunt je lidmaatschap op verschillende manieren opzeggen:

per telefoon: bel op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur naar 088-2058 888

per e-mail: stuur een berichtje naar publieksservice@vpro.nl

per post: stuur een briefkaartje naar
VPRO Publieksservice
Postbus 11
1200 JC Hilversum

nieuwe facturatie

waarom verdwijnt de acceptgiro?

Negen van de tien mensen die een factuur met acceptgiro ontvangen, betalen deze al online. Daarom wordt de acceptgiro met ingang van 1 juni 2023 in heel Nederland afgeschaft. Dit is een beslissing van Currence, de producteigenaar van de acceptgiro.

is betalen via https://betalen.vpro.nl veilig?

Ja. Beide url’s beginnen met https://, wat betekent dat je terechtkomt in een beveiligd domein. En vpro.nl of vprogids.nl aan het einde van de url geeft aan dat je in een beveiligd domein van de VPRO zit.

We zetten in de beveiligde online betaalomgeving de betaalgegevens klaar die ook op je factuur staan. Wij verzamelen deze gegevens alleen om je betaling te faciliteren. Dit doen we op een manier waardoor ze beveiligd zijn tegen elke vorm van onrechtmatige verwerking. Meer hierover lees je in de privacyverklaring van de VPRO.

is betalen via een QR-code veilig?

Ja. De QR-code die je van de VPRO krijgt, is veilig en bevat een versleuteling van je betaalkenmerk en een directe url-verwijzing naar de beveiligde online betaalomgeving van de VPRO. Daar zie je de gegevens van je factuur staan, die je met iDEAL kunt betalen. Via iDEAL log je in bij je eigen bank. Bij iDEAL-betalingen zie je aan het webadres, de url in je browser, of je op de webpagina van je eigen bank zit. Zie je dat het adres begint met https://, dan zit je in het beveiligde domein van je bank.

hoe kan ik een QR-code scannen?

Met de camera of QR-scanner op je smartphone of tablet kun je elke QR-code scannen. Heb je een oudere Android telefoon? Download dan eerst in de Google Play Store de gratis QR-scan app.

ik doe niet aan online bankieren, wordt betalen nu een probleem?

Nee, je kan je betaling ook zelf over maken via je eigen bank. Vermeld wel altijd het betalingskenmerk dat op de factuur onder het bankrekeningnummer van de VPRO staat. Dan weten wij waarvoor je hebt betaald.

waarom vraagt de VPRO een extra gift, bovenop mijn lidmaatschap?

De lat ligt hoog bij de VPRO. Wat we maken mag nooit een compromis zijn. Dankzij het geld dat onze leden en donateurs bijeenbrengen, is er gelukkig ruimte voor onze ambities. Die maken we waar met extra geld. Zo zijn we tot aanzienlijk meer in staat dan mogelijk is met alleen maar onze subsidie. Steeds meer leden investeren in programma’s met VPRO-signatuur en geven iets extra. Dat is geweldig!

ik heb een vraag over mijn factuur, die hier niet wordt beantwoord.

Publieksservice helpt je graag verder. Stel je vraag per mail of neem, onder kantoortijden, telefonisch contact met ons op.

e-mail: publieksservice@vpro.nl
tel: 088  2058 888