Wie is er niet opgegroeid met Billy, Ivar en Rosali? Bella Donna Nag, zelf verknocht aan Rosali, ging op zoek naar het gevoel dat dit dekbedovertrek bij anderen achterliet.

"Met mijn Rosali-pyjama én dekbedovertrek kan ik in alle rust uitslapen: niemand die me ziet!"

Al jaren sliep ik onder je toen moeder besloot om een jurk van je te maken. Het was feest en mooie stofjes waren niet makkelijk te vinden. Als ik met jou naar buiten liep, werd me keer op keer gevraagd: “Ken ik haar niet ergens van?” Fijn dat jij het ook zo heerlijk vond met Hemnes samen en dat je nu netjes opgevouwen in Ivar ligt.

Bobbie (11) maakte ooit een tent van het dekbedovertrek. “Ik mocht er in de zomer onder slapen, maar toen ging het regenen.” De volgende morgen gooide haar vader Rosali bij het vuilnis. “Ik heb haar stiekem weer teruggepakt en onder mijn bed verstopt.”

Tijdens de halfjaarlijkse grote schoonmaak vond Anneke (42) een oud dekbedovertrek terug. “Mijn man wilde het wegdoen, maar de timing kon niet beter met de feestdagen voor de deur. Dankzij mijn naaikunsten zaten we op eerste kerstdag met Rosaliservetten te genieten van een feestelijke maaltijd!”

De 23-jarige Freek kan zich het dekbed ook herinneren. Hij sliep er niet zelf onder, maar zijn eerste vriendinnetje wel. “Goede herinneringen, laat ik het daar op houden.”

Marit (19) heeft het dekbed al meer dan 10 jaar, maar doet er eigenlijk niets anders mee dan er onder slapen. Misschien wat versleten, maar Rosali gaat nog prima mee. “Ik heb er eigenlijk weinig mee. Maar als ik dan toch iets bijzonders moet verzinnen, dan zou ik er een parachute van maken.”