In De Dorst Database kun je zien wie er de afgelopen 6 jaar allemaal voor Dorst hebben gewerkt.
Snuffelen maaaar!!

Tim den Besten

Tim (1987) maakte onder meer Gay-K, Zomergifjes, vpro4u & Hollands next talkshow voor Dorst.
Samen met Nicolaas Veul maakte hij de documentaires  "een man weet niet wat hij mist", Super stream me en Gay-K, kortom duo GOALS!
Daarnaast presenteert hij Beestieboys (oja, ook met Nicolaas) en iedere week schrijft hij een column voor vpro.nl. 
Tim is als heftige diarree op de camping: onhandig, gênant en rommelig, maar je hebt wel een leuk verhaal voor later.

Nicolaas Veul

Nicolaas (1985) is een bekend gezicht bij de VPRO. Hij maakte samen met Tim den Besten de documentaires 'Gay-k 2012' voor Dorst, 'Een man weet niet wat hij mist' en 'Oudtopia'. Ook presenteert hij samen met Tim de jeugdserie 'Beestieboys'.documentairemaker bij de VPRO en maakte onder andere en Super Stream Me. 
Tweewekelijks probeert hij heel hard iets van de wereld te begrijpen en zich geen slecht mens te voelen.

Elfie Tromp

Elfie (1985) Schrijft, presenteert en maakt theater. 
Ze was voor VPRO Dorst Joggingman en interviewde mensen rennend.
Voor Dagelijkse Dosis Design interviewde zij ontwerpers op de Dutch Design Week over hun meest spraakmakende werk.
Dit najaar komt bij Dorst haar podcast serie Schadenfreude uit, waarin ze mensen interviewt over de grootste mislukkingen en meest genante momenten in het leven.
In 2013 won zij de VPRO Bagagedrager, de prijs voor jonge reisjournalisten.
Ze schreef twee romans: Goeroe en Underdog, is wekelijks columnist voor de Metro en schrijft regelmatig voor Vrij Nederland.

Shayveca Kreuger

Shayveca (1981) beter bekend als Shay, begon in 2007 bij FunX.
Dit betekende het startschat van  haar radio en televisiecarrière.
In 2009 werd het middagprogramma Morad & Shay geboren.
Samen met partner in crime Morad bespreekt Shay iedere middag het gesprek van de dag op haar eigen, oprechte en brutale manier.
De FunX-Luisteraars spelen een bepalende rol in de uitzendinge en daarom verdienen zij ook de titel 'Radio friends4life'.
Voor Dorst presenteerde Shay de webserie "Brieven van Pancho", in deze serie dook zij in de wereld van schrijven met gedetineerde en ontving ze o.a. een brief van een ter dood veroordeelde.

Sandra Kaas

Sandra (19??) studeerde Theater- en Video Design aan de HKU. Ze maakt surrealistische video's, verzint performances en maakt absurdistische kostuums. Een wolk, een explosie of een bloemkool; in de wondere wereld van Sandra Kaas kan alles een kostuum worden. Zo heeft ze van haar fantasie haar werk gemaakt.
Hoe vrolijk de kostuums er ook uit kunnen zien; ze heeft er serieuze ontwerpen mee aangekaart.
Voor VPRO dorst presenteerde & interviewde ze vluchtelingen in een koffer pak met de vraag wat ze in hun koffer mee namen toen ze hals overkop moesten vluchten. In een kerstbomen pak interviewde ze mensen die zich extra alleen voelde tijdens kerst. En met haar programma "De leukste wereld van de hele wereld" onderzoekt ze hoe we de wereld leuker kunnen maken. Enerzijds door te laten zien wat voor initiatieven er al worden ondernomen anderzijds door ideeën uit de wildste fantasie van de burger waar te maken.

Bert Scholten

Bert (1988) Is kunstenaar en muzikant.
Hij trad agelopen jaren veelvuldig op,organiseerde vele concerten en exposities en heeft zijn eigen label Lekker Kut Platenmaatschappij.
De laatste tijd  focust hij zich vooral op zijn combinatie van muziek en beeldende kunst.
Bert nam deel aan de podcastworkshop bij Dorst en maakte o.a. de podcast Drijfveren.

Babette Rijkhoff

Babette (1984) werkt als journalist, schrijver, researcher en samensteller aan verschillende mediaproducties. Zowel in film, beeld, audio en tekst. En zowel voor online als print. Ze werkt onder andere voor VPRO, Trouw, Algemeen Dagblad, Oerol en de Dakhaas. Kunst & cultuur, voedsel, generaties, maatschappij, eilanden en de liefde hebben haar grote interesse. Ze heeft een hang naar voor dat wat voor de hand maar net buiten zicht ligt. Voor gekte en gewoonte, voor het ogenschijnlijk onbegrijpelijke.
Babette ontdekte de schoonheid van radio en podcasts, begin 2016 maakte ze samen met fotograaf Janneke Aronson de podcastserie Hartje Stad.
Op het moment is ze in samenwerking met de VPRO- Dorst bezig met de zesdelige audioserie Sterk Water. Spannende, waargebeurde, onverwachte, exotische verhalen die gebeurd zijn op Terschelling.
Eerder maakt Babette voor Dorst de podcast "De handen van mijn vader" 

Ruben Pest

Ruben (19??)  maakt korte film, video installaties en sinds zijn ontmoeting met Dorst ook podcast. In 2008 is hij afgestudeerd aan de kunstacademie St Joost in de richting Audiovisueel. Zijn afstudeerfilm ‘ANNA’ was genomineerd op het Nederlands film festival voor beste studentenfilm. Hij maakte een bewegend schilderij, een film van 24 uur lang, geëxposeerd in een klassiek houten lijst. Voor het Gorcums Museum verbeelde hij het rituaal voor toetreding tot de Vrijmetselarij. Het werd een duister labyrint gevuld met geluid en videoprojecties. Best breed maar dat kenmerkt hem misschien ook wel. Nu is hij samen met Dorst bezig met de podcast ‘Het maakbare geweten’. Een driedelige podcast waarin hij samen met Robin van Gelder op zoek gaat naar hoe en waarom je op je geweten kan vertrouwen.

Tom Hofland

Tom (1990) was in het verleden ijscoman, apentrainer en verkoper van herenmode in een inmiddels failliet warenhuis. Nu is hij schrijver en programmamaker.
Sinds 2015 werkt hij voor de VPRO. Daar maakte en presenteerde hij bij VPRO Dorst samen met Pascal van Hulst de web serie Heemennekes en Hellehonden over Nederlandse sagen en mythen. Daaropvolgend maakten zij de reportage Weg met de Oekraïense jongeren over de vermeende leegloop van Oekraïense twintigers in Oekraine.
In 2016 maakt Tom (wederom in samenwerking met Pascal van Hulst) de 3-delige mysterieuze podcastserie ‘Babylon’ (VPRO Dorst) en werkt hij samen met Jair Stein (en een hele hoop andere makers) aan het radioprogramma Het leven, een gebruiksaanwijzing (VPRO/Solaparola) dat sinds september 2016 wordt uitgezonden in Radiodoc op NPO Radio 1.
Werk van zijn hand is verschenen op weblogs als HardHoofd.com, Bedrock en de website van literair tijdschrift De Gids.

 

Pascal van Hulst

Pascal (19??) droomde er als klein jongetje van om operazanger te worden.
Zijn toekomst lag al besloten, dat wist hij zeker.
Twintig jaar later lijkt het leven anders te beslissen en schrijft Pascal script en muziek voor theater en film of zit hij thuis podcasts te monteren. Ook mooi!
Voor Dorst heeft Pascal in 2015 samen met Tom Hofland gewerkt aan de webserie Heemennekes en Hellehondenover mythen en agen van Nederlandse bodem. Een half jaar later maakten zij de reportage Weg met de Oekraïense jongeren over emigratie van Oekraïense jeugd.In 2016 presenteerden zij, wederom samen, een podcast drieluik:Babylon.

 

Eef Hilgers

Eef (19??)  studeerde in 2012 af aan de kunstacademie St. Joost met de docu Een meisje, jij weet zelf (20’) over meisjes die via YouTube actief hun eigen nieuwe identiteit proberen vorm te geven (IDFA 2012,TENT Award 2012). Eef richt zich als maker vooral op de veranderingen die het internet en nieuwe technologieën hebben op onze samenleving en gedrag. Zo maakte ze Lieve k#ttelefoon (o.a. IDFA 2014) en ontwikkelt ze nu een film over de online schandpaal (BNN). Daarnaast regisseerde ze meerdere afleveringen van de prijswinnende kinderserie Bikkels (VPRO).
Voor Dorst heeft Eef de serie ‘Dagelijkse Dosis Design’ geregisseerd.

Dennis Alink

Dennis (1989) studeerde in 2013 af van de Filmacademie in Amsterdam. In 2014 debuteerde hij op het IDFA met zijn eerste feature-length documentaire Sluizer Speaks,over de laatste jaren van het leven van de cineast George Sluizer terwijl hij probeert om zijn onafgemaakte film Dark Blood af te maken. Eind november gaat zijn nieuwe film Unknown Brood in première op het IDFA. Naast films maakt Dennis ook muziek en is hij tevens regie-adviseur van Freek de Jonge voor zijn voorstellingen.

Voor Dorst is Dennis op dit moment bezig met ‘Rectum Raiders’ een nieuwe web serie wat nog in de maak is.

Karen van Dijk

Karen (1989) journalist, bedenkt het liefst de hele dag web- en TV-concepten en leidde 4 jaar lang de redactie van VPRO Dorst, de ontwikkeltalk van de VPRO.
Ze produceerde onder andere de eerste documentaire van Tim den Besten & Nicolaas Veul, Gay-K, en sliep in die periode wel eens onder haar bureau.
In 2015 was ze 's nachts regelmatig in het bos te vinden om de webserie Heemennekes en Hellehonden te regisseren.
Daarna gingen Tom Hofland & Pascal van Hulst op jacht naar oer-Hollandse legendes.

Karen ondekte dat Shay Kreuger, radio DJ bij FunX, een brief van een geditineerde ontving en daar zag Karen wel een webserie in
(Brieven van Pancho)

Thessa Meijer

Thessa (1992) is scenarist/regisseur. Ze studeerde in 2015 cum laude af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Met haar afstudeerfilm 'Erkhii Mergen, or Why the Marmot Doesn't Have a Thumb' won ze de Dioraphte Award en Filmfonds Wildcard Fictie. Op dit moment werkt Thessa aan twee nieuwe projecten.

Dorst-producties:

- 'Hem/haar'
- 'Think Different'
- 'Mannen met snorren'
- lid kernredactie 2011-2012

Anna Hoetjes

Anna (1984) studeerde beeldende kunst aan de Rietveld Academie. Daarna reisde ze af naar Berlijn waar ze studeerde bij Hito Steyerl, en naar Leipzig waar ze een performance en film maakte over communistische massa parades. Haar Master in beeldende kunst haalde ze in 2012 aan het Dutch Art Institute in Arnhem. Totdat Anna met VPRO dorst haar eerste korte fictie film realiseerde, maakte ze vooral videokunst, performances en installaties. Haar werk laat de verhouding zien tussen (massa)media, het lichaam en technologie. Haar esthetiek is er een van aantrekkelijke, maar tegelijkertijd vervreemdende beelden. Ze werpt een poëtische blik op de toenemende gelaagdheid in onze waarneming. Ze heeft haar werk tentoongesteld op verschillende plekken in Nederland, Duitsland, Letland, Amerika en Colombia. Naast haar kunstpraktijk werkte ze voor het voormalige NIMk, voor het Impakt Festival en tot voor kort voor de collectie van het EYE Filmmuseum. Anna maakte met Dorst de korte sci-fi film "INTERFACE", haar eerste fictie film. Hierin laat ze een wereld zien waarin er altijd een scherm zit tussen je eigen gezicht en de buitenwereld. Een wereld waarin je nog nooit het gezicht van je geliefde hebt gezien of je eigen ogen in de spiegel hebt bekeken.

Lotte van Gaalen

Lotte (19??) studeerde Audiovisuele Media aan de HKU. Voor Dorst werkte ze mee aan het project Niet openen voor 2045, en maakte ze in het kader van de podcastworkshop van 2015 het verhaal Aanraken. Verder maakte Lotte o.a. de documentaire Moederskind (NTR), het radioverhaal De aardappeleters en de ontdekking van de kaassoufflé (Korte Golf publieksprijs 2015), aflevering voor de Dokter Corrie Eerste Keren podcast (NTR) en Het leven, een gebruiksaanwijzing (VPRO), en het geanimeerde verhaal As long as it takes, samen met Wiep Teeuwisse. 

Op dit moment werkt ze aan het drieluik De oudste, de jongste, de enige.

Anna van't Hek

Anna (19??)  is in 2011 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting regie documentaire. In samenwerking met Alette van Zwieten ontwikkelde zij afgelopen jaren verschillende documentaires voor opdrachtgevers, "op zoek naar god vaticaanstad" ontwikkelde zij voor Dorst.
Voor BNN maakten zij samen de documentaire ’The Amazing Agency’. Inmiddels is Anna in samenwerking met productiehuis Halal bezig met het ontwikkelen van haar eerste lange tv-documentaire; YabYum. 

 

Willemijn Goos

Willemijn Goos (1987) is gefascineerd door de vermenging van werkelijkheid en fictie, de schoonheid van imperfectie, de combinatie van humor en ontroering en de echtheid in mensen. Ze is simpelweg gaan maken en vastleggen wat ze grappig, mooi of ontroerend vind.
Voor Dorst maakte Willemijn Buiten vrijen.


 

 

 

Thomas van der Gronde

Thomas (1990) studeerde in 2013 af van de Filmacademie.
In het derde jaar van zijn studie aan de Filmacademie liep Thomas stage als 2de camera-operator bij de speelfilm Chez Nous bij cameraman Rolf Dekens. Naast zijn studie draaide hij meerdere korte films en de lange documentaire Sluizer Speaks over regisseur George Sluizer. Verder draaide hij voor de speelfilm Bro’s Before Ho’s als tweede camera operator bij cameraman Joris Kerbosch. Vervolgens als second unit cameraman bij Het leven Volgens Nino voor cameraman Lennert Hillege. De eindexamenfilm Sacred Defense die Thomas draaide, werd genomineerd voor de studentenoscars.

Voor Dorst is Thomas op dit moment bezig met ‘Rectum Raiders’ een nieuwe web serie wat nog in de maak is.

 

Rinkie Bartels

Rinkie (1989) en net aan zijn tweede jeugd begonnen.
Alleen al bij het denken aan een vaste baan krijgt hij een allergische reacties dus dat probeert  hij  dan ook zoveel mogelijk uit de weg te gaan.
Hij was cameraman voor de VPRO- Dorst serie 'Heemennekes & Hellehonden',
Waarin hij samen met Tom Hofland & Pascal van Hulst heel Nederland doorkruisten, op zoek naar oude mythen en sagen.

Rinkie is  afgestudeerd muziekdocent maar nadat hij  zijn hobby filmen en monteren om kon gaan zetten in broodwinning heeft hij de onderwijswereld vaarwel gezegd.
Hij doet nog steeds duizend dingen door elkaar en heeft nog steeds geen idee wat hij later wil worden, en of hij überhaupt wel 'iets' wil worden.
Op www.rinkiebartels.com is een bonte verzameling van zijn werk te zien!

 

 

Anne van Mourik

Anne (1987) rust niet voordat ze de waarheid boven tafel heeft gekregen. Zo lang zij zich kan herinneren doet zij al onderzoek, of het nu is naar de balletjes in de soep, of verborgen verhalen uit de geschiedenis. Als historicus onderzoekt zij het verleden en denkt, twijfelt, vindt of schrijft daar dan over. Samen met Sophia Twigt en Daphné Dupont-Nivet maakte ze voor VPRO Dorst de animatieserie Van het een kwam het ander, over kleine gebeurtenissen, grote gevolgen en moeilijke vragen uit de wereldgeschiedenis.

 

Daphné Dupont-Nivet

Daphné (1989) stelt graag grote vragen, juist die waarop de antwoorden nergens te vinden zijn. Niet in Haifa, New York of Londen, waar ze ooit studeerde, maar ook niet in Amsterdam, waar ze nu de freelance (onderzoeks) journalist uithangt. Of ze nou vooral journalist, feminist, reiziger of twijfelaar is geworden weet ze niet zo goed, maar als ware constructivist heeft ze ook niet veel boodschap aan deze hokjes. Voor VPRO Dorst maakte ze samen met Anne van Mourik en Sophia Twigt de animatieserie Van het een kwam het ander, over kleine gebeurtenissen, grote gevolgen en moeilijke vragen uit de wereldgeschiedenis. 

 

Sophia Twigt

Sophia (1989) vindt grassprietjes en maakt daar mooie dingen van. Ze is opgeleid tot grafisch ontwerper en ziet overal een groter concept in. Een vreemde vogel of een intrigerende opmerking; Sophia weet het te vangen in beeld. Verder houdt ze ervan als de dingen logisch zijn. Voor VPRO Dorst maakte ze samen met Anne van Mourik en Daphné Dupont-Nivet de animatieserie Van het een kwam het ander, waarin ze korte verhalen uit de wereldgeschiedenis vertelden. Eerder maakte ze met dit duo het boek Want wij hadden het ook niet gelezen, over de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 en Wat ze doen, over de Europese Parlementsverkiezingen van 2014. Momenteel werkt ze als freelance grafisch ontwerper en illustrator.  

Jeffrey van Rossum

Jeffrey (19??)  Is sinds 2010  afgestudeerd HKU'er in de richting Compositie voor de Media. Wonende in Utrecht componeert hij muziek bij (korte) films, tv­ series, documentaires, commercials, animaties en games. Jeffrey heeft  al bij een aantal VPRO en VPRO Dorst producties muziek mogen maken waaronder Bureau Breda en Layla Leila. Hopelijk komen daar in de toekomst nog meer producties bij!

Toon Habraken

Toon (19??)  is een componist en multi-instrumentalist. Door zijn achtergrond als muzikant probeert Toon altijd een of meerdere levende elementen toe te voegen aan zijn producties. Hij componeerde muziek voor producties die te horen en te zien waren op de VPRO, Nederlands Film Festival, Nederlandse televisie, Milaan Film Festival en Soundtrack_Cologne, waar hij genomineerd was voor een European Talent Award voor zijn inzending van de film OMA. Verder componeerde en arrangeerde hij muziek voor het Ars Musica orkest, voor The Inspiration.
Toon is nu werkzaam bij Foxhole Music (www.foxholemusic.nl) als componist, en werkt daar samen met een team van componisten en sound designers aan verschillende soorten media producties. 

Jeffrey van Rossum