Het Holland Festival 2018 is ook te volgen via televisie, radio en online. Hieronder vind je een overzicht.

televisie

Holland Festival (VPRO)
NPO 2, zaterdag 9 juni, 22.40-23.20 uur

De Tilburgse breakdancer Xisco Riboch heeft in Parijs een weerzien met de choreografe van Kata, met wie hij jaren geleden hiphopbattles in de Franse underground danste. Janine Abbring is bij de opbouw van het grootste multimediale decor van het Vlaamse toneelgezelschap FC Bergman.

Holland Festival (VPRO)
NPO 2, zaterdag 16 juni, 22.40-23.20 uur

Wilfred de Bruijn spreekt met de voetbalsupporters van RC Lens, die de hoofdrollen spelen in de voorstelling Stadium van Mohamed El Khatib. Janine Abbring is met acteur Hans Kesting bij de opbouw van Romeinse Tragedies. Componist/muzikant Colin Benders wordt gevolgd bij de totstandkoming van zijn ‘modulaire synthesizer orkest-beleving’ Electro Symphonic Orchestra, die maar liefst 9 uur duurt.

Holland Festival (VPRO)
NPO 2, zaterdag 23 juni, 22.40-23.20 uur

Janine Abbring bezoekt repetities van het bizarre toneelgezelschap De Warme Winkel, dat met het Nederlands Kamerkoor een voorstelling maakt over componist Gesualdo. Ook een terugblik op hoogtepunten uit het festival.

Holland Festival (NTR)
NPO 2, zaterdag 30 juni, 22.35-23.10 uur

Een reportage over Marokkaanse hadragezangen en volksmelodieën. Tevens registratie uitgevoerd door het Ensemble Rhoum El Bakkali uit Chefchaouen in samenwerking met het Amsterdams Andalusisch Orkest.

radio

Nooit meer slapen (VPRO)
NPO Radio 1, donderdag 31 mei, 0.00-2.00 uur

Te gast is componist Calliope Tsoupaki wier dubbelconcert voor klarinet en trompet in wereldpremière gaat op het Holland Festival. Ook in deze uitzending: aandacht voor acteurscollectief FC Bergman en hun voorstelling JR.

Nooit meer slapen (VPRO)
NPO Radio 1, woensdag 6 juni, 0.00-2.00 uur

Te gast: acteur Gijs Scholten van Aschat over zijn rol in Romeinse tragedies, Ivo van Hoves toneelbewerking van drie Shakespearetragedies opgevoerd door Toneelgroep Amsterdam.  

Avondconcert (NTR)
NPO Radio 4, zondag 17 juni, 20.00-23.00 uur

Impressie van het minifestival van het Kronos Quartet, rechtstreeks vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam. Met om 21.00 uur live het slotconcert door het Kronos Quartet en Trio Da Kali (Nederlandse première).

Avondconcert (NTR)
NPO Radio 4, donderdag 21 juni, 19.00-22.30 uur

Live-registratie van Jacques Offenbachs ‘opera comique’ Les contes d’Hoffmann (1881) met tenor John Osborn, uitgevoerd door De Nationale Opera en het Rotterdam Philharmonisch Orkest onder leiding van Carlo Rizzi.

Avondconcert (NTR)
NPO Radio 4, zondag 24 juni, 20.00-23.00 uur

Opname van het Promsconcert van 23 juni met onder andere Sonnet Machine van Tom Coult, Edwards Nesbits In Spite of the Mere Objectiveness of Things en Sometimes Voices van George Benjamin. Tevens in deze uitzending een opname van 22 juni van het Armeense Durdjieff Ensemble onder leiding van Levon Eskenian.

Avondconcert (NTR)
NPO Radio 4, maandag 25 juni, 20.00-22.30 uur

Live-registratie van George Benjamins opera Lessons in Love and Violence, met onder andere bariton Stéphane Degout, tenor Peter Hoare, sopraan Barbara Hannigan en het Radio Philharmonisch Orkest onder leiding van George Benjamin.

Avondconcert (NTR)
NPO Radio 4, donderdag 28 juni, 20.00-22.30 uur

Written on Skin (2012), de bejubelde opera van George Benjamin, rechtstreeks vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ. Met onder andere sopraan Georgia Jarman, bariton Audun Iversen, contratenor Tim Mead, mezzosopraan Krisztina Szabó, tenor Robert Murray en het Mahler Chamber Orchestra.

Kronos Quartet

Les contes d’Hoffmann

Romeinse tragedies

online

vpro.nl/hf is de verzamelplaats van alle Holland-Festival-items uit de verschillende cultuurprogramma’s van de VPRO. Je vindt hier bovendien achtergrondartikelen rondom uitzendingen en meer.