Sommige kinderen hebben ‘het’ gewoon, die worden met een zeldzaam talent geboren. Al vanaf de wieg voelen ze een dwingende innerlijke noodzaak om te creëren, iets met hun talent te doen. In 'Titaantjes' te zien, over kinderen met uitzonderlijke talenten.

overzicht titaantjes

Aflevering 1: Bram
filmmmaker ontmoet Burny Bos
Aflevering 2: Welmoed
pianist ontmoet Klara Wurtz
Aflevering 3: Rodriquez
balletdanser ontmoet Hans van Manen
Aflevering 4: Sterre
beeldend kunstenaar heeft een ontmoeting met het werk van Marlene Dumas
Aflevering 5. Jiske
schrijfster ontmoet Daan Remmerts de Vries
Aflevering 6: Eva
modeontwerper ontmoet Bas Kosters
Aflevering 7: Yana
beeldend kunstenaar heeft haar opa als inspiratiebron
Aflevering 8: Don
drummer maakt melodiën met producer en percussionist BINKBEATS

ontmoet de titaantjes uit seizoen 1

 • op bezoek bij burny

  In de eerste aflevering van Titaantjes ontmoet de 14-jarige filmmmaker Bram zijn idool Burny Bos. Burny heeft als producent, scenario- en kinderboekenschrijver vele jeugdprogramma's op zijn naam staan en is dus een echte kenner op dit vlak. Burny is aan het verhuizen als vpro.nl voor een interview op bezoek komt. We vragen ons af hoe het is gegaan met zijn eigen talentontwikkeling als kind. En hoe is het om een idool te zijn? 

  Fietsenhok
  Burny wilde verschil maken, met ondeugende televisie zoals Rembo & Rembo, Theo & Thea en Achterwerk in de kast. Of zoals hij zelf mooi omschrijft: 'Je hebt kinderprogramma's die in het klaslokaal gemaakt zijn en kinderprogramma's die op het speelplein, in het fietsenhok gemaakt zijn.'

  Over zijn eigen talent is hij bescheiden, maar hij heeft nog wel een advies aan kinderen die ook succesvol willen worden, te zien in de video hieronder. Burny werkt graag met kinderen: 'Ik vind dat kinderen lange tijd een vrije geest hebben.'

  meer over titaantjes

  Dansen, tekenen, filmen, schrijven, musiceren, ontwerpen of zingen. Het is niet tegen te houden, hun drijfveren enorm. Sommige kinderen komen door hun opvoeding meer in aanraking met kunst en worden hierin meer gestimuleerd dan andere kinderen. De kinderen in 'Titaantjes' doen het helemaal op eigen kracht én uit eigen beweging. En vaak zijn het juist de ouders die van hun kinderen leren.

  In deze 8-delige jeugd documentaire serie worden acht van deze jonge, bevlogen kunstenaars gevolgd. Thuis en op school, maar natuurlijk ook op de momenten dat ze ‘creëren’. Daarnaast staat deze talenten een levensveranderende ontmoeting te wachten: ze komen oog in oog te staan met hun allergrootste idool. 

  jong talent

  Zo ontmoet de jonge filmmaker Bram (14 jaar) voorafgaand aan het Cinekid festival, waar hij meedoet aan het onderdeel ’48 hours’, zijn idool Burny Bos. Het grote danstalent Rodriquez (12 jaar) zit inmiddels op De School voor Jong Talent (onderdeel van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag) ontmoet de bekende choreograaf Hans van Manen. Het jonge modetalent Eva (15 jaar) heeft tijdens de Fashion Week een bijzondere ontmoeting met haar grote voorbeeld, ontwerper Bas Kosters.

  Verwacht geen jury, geen omdraaiende stoelen, geen sms-stemmen of competitie. In 'Titaantjes' gaat het puur over de innerlijke drang tot het maken van kunst in welke vorm dan ook en volgt deze bijzondere kinderen op hun missie om hun talent zo goed mogelijk tot bloei te laten komen.