Nadia Moussaid presenteert vanaf januari 2020 een nieuw programma bij de VPRO op het gebied van boeken, films, muziek en andere kunstvormen. Het zal wekelijks te zien zijn op NPO 2 op de zaterdagavond. Het publiek kan een grensverkennend programma verwachten in de rijke traditie van de VPRO met veel extra verdieping online.

Aan de hand van actuele thema’s die worden behandeld in boeken, films en muziek gaat Nadia met gasten in gesprek over de wereld van nu. Willem van Zeeland, hoofdredacteur VPRO: ‘Auteurs, filmmakers en componisten hebben vaak prikkelende en uitgesproken ideeën over de complexe wereld waarin we leven. Aan deze vrije denkers uit alle windstreken willen we in dit programma een ruim podium bieden.' Het nieuwe programma krijgt naast de televisie-uitzendingen een uitgebreide website met een interactieve leesclub, podcasts en online video. Ook is er een intensieve samenwerking met Nooit Meer Slapen, het dagelijkse interviewprogramma op NPO Radio 1 met Pieter van der Wielen.

VPRO Boeken en Vrije Geluiden stoppen per januari als zelfstandige titels. Van Zeeland: 'We betreuren dat deze programma's stoppen en begrijpen dat vaste kijkers hieraan zullen moeten wennen. We zijn enthousiast dat er in de programmering vanaf januari een prominente plek komt voor boeken en muziek: primetime zaterdagavond. Bovendien zal het programma wekelijks herhaald worden op de zondagochtend. We zijn blij met de kans die NPO 2 ons hier biedt. Het nieuwe programma is nog volop in ontwikkeling. In september vertellen we er meer over.'