Chefkok Joris Bijdendijk en zijn passie voor de keuken van de Lage Landen

Chefkok Joris Bijdendijk en zijn passie voor de keuken van de Lage Landen

Joris Bijdendijk is een van de meest bejubelde chefkoks van Nederland. Voor het tweede jaar op rij won hij een Michelinster, voor Rijks, het restaurant in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam, waar hij sinds 2014 de leiding heeft. Met zijn kookboek Een Keuken voor de Lage Landen (2017) wilde hij het rijke aanbod van Nederland en België onder de aandacht brengen. In het najaar zal Bijdendijk de tiende editie van het culinaire theaterspektakel Palazzo verzorgen. Pieter van der Wielen spreekt met Joris Bijdendijk.

Dit fragment is onderdeel van

Nooit Meer Slapen

Joris Bijdendijk is een van de meest bejubelde chefkoks van Nederland. Voor het tweede jaar op rij won hij een Michelinster, voor Rijks, het restaurant in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam, waar hij sinds 2014 de leiding heeft. Met zijn kookboek Een Keuken voor de Lage Landen (2017) wilde hij het rijke aanbod van Nederland en België onder de aandacht brengen. In het najaar zal Bijdendijk de tiende editie van het culinaire theaterspektakel Palazzo verzorgen. Pieter van der Wielen spreekt met Joris Bijdendijk. In het tweede uur komt Pepijn Lanen vertellen over zijn nieuwe graphic novel Hotel Dorado en hoor de de favoriete scène van Karim Traidia.

advertentie