aflevering 11

Hoe een ander te veranderen

Het leven zou zoveel fijner zou zijn als de mensen om ons heen gewoon deden wat wij wilden. Maar hoe regel je dat?

Het leven, een gebruiksaanwijzing, afl11: Hoe een ander te veranderen
Te horen in Radio Doc, zondag 27 november om 21.00 uur op Radio NPO 1 en vanaf 25 november online
Abonneer je op de podcast via iTunes of Stitcher, of via de rss-feed.

Het is al moeilijk genoeg om jezelf in de hand te houden, maar anderen zijn al helemaal niet te sturen. De hoofdpersonen in deze aflevering onderzoeken wat het beste werkt om wenselijk gedrag te bevorderen bij familie en zelfs bij wildvreemden.

Addie krijgt van de gemeente de opdracht om iets te doen aan rondslingerend vuil. Maar hoe kan hij een anonieme groep mensen duidelijk maken dat ze iets verkeerd doen?

Lara heeft haar dochter bijgebracht om goed op te ruimen en haar spullen altijd op dezelfde plek te leggen. Die opvoeding heeft misschien iets te goed gewerkt...

de makers van deze aflevering

Jennifer Pettersson

Jennifer Pettersson komt oorspronkelijk uit Zweden, volgde de Rietveld Academie en werd uiteindelijk filmmaker. In 2008 begon ze radiodocumentaires te maken, o.a. voor Radio Doc, 1 Minuut, PlotsToendra en nu Het leven, een gebruiksaanwijzing. Haar verhaal over de Familie Omerovic (Plots) werd genomineerd voor De Tegel in 2012. Jennifer geeft ook les aan de Design Academy in Eindhoven.

Stef Visjager

Stef Visjager maakt radio sinds haar veertiende. Eerst bij de lokale radio, vervolgens bij Veronica (radio en tv), daarna bij de VPRO (o.a. Plots en 1Minuut). Sinds 2003 maakt ze deel uit van Radiomakers Desmet. Momenteel werkt Stef aan de kinderserie 1Minuutje. Programma’s die ze (mede) maakte zijn bekroond met de Prix Europa, de Zilveren Reissmiscrofoon en de Jan Kassiesprijs.