Made in Europe is niet alleen. Check hieronder een overzicht van de vele extra's bij de serie: longreads, gedichten, fragmenten, filmtips, evenementen in Brussel en nog veel meer.

boekentips

Ook in de Nederlandse literatuur zijn idealen veelvoorkomend VPRO Boeken maakt wekelijks een boekenlijst bij de thema's van Made in Europe.

Ook bij de laatste aflevering van Made in Europe zocht VPRO Boeken weer toepasselijke literatuur. Dit keer over idealen. Lees meer.

Lees ook de andere boekenlijsten

soundtrack

Op veler verzoek hieronder de soundtrack bij het programma 'Made in Europe'. En hier kun je de muziek per aflevering terugluisteren.

muziek: een alternatieve soundtrack

Vrije Geluiden op Radio 4 levert een alternatieve soundtrack bij Made in Europe, aan de hand van de successievelijke thema's: rebellie, religie, vrije vrouwen, verbeelding, de duistere kant, verlangen, vernieuwing en idealen.

Bekijk hier het complete overzicht.

Week 8 staat in het teken van Idealen. Voor de alternatieve individualisten zocht Vrije Geluiden naar een andere soundtrack: Lera Auerbach en Daníel Bjarnason bijvoorbeeld: bekijk en beluister deze speellijst.

luister: gedichten en reportages

VPRO's Nooit Meer Slapen haakte wekelijks aan bij de thematiek van Made in Europe.

In de laatste aflevering van Made in Europe over idealen neemt Dimitri Verhulst de kijker mee naar de Zwitserse Alpen, naar de plek die Thomas Mann gebruikte in zijn roman De Toverberg, een monumentaal verhaal waarin twee personages (de optimist en de fatalist, of de idealist en de realist) met elkaar strijden om het gelijk. Moeten we erop vertrouwen dat de mens goede bedoelingen heeft, of is de mens een egoïst die zich nauwelijks bekommert om de ander? Verslaggever Mathijs Deen reist af naar Vlaanderen om met germanist Els Snick te praten over De Toverberg en of we nog mogen geloven in het goede in de mens. Luister hier.

Bekijk hier het complete overzicht.

bonusvideo's

Made in Europe plaatst ook bijzonder webonly-materiaal wat niet in de uitzending zit. Van een verhaal over de monumenten van Malevich tot een prikkelend commentaar op Pippi Langkous.

in de media

Made in Europe blijft niet onopgemerkt in de media. Hans Beerekamp van NRC riep het programma zelfs uit tot het allerbeste van begin 2017!

Lees hier wat er over geschreven wordt.

doe de test