De VPRO houdt van humor om te lachen. Flauwe humor, satire, als er maar gelachen kan worden. Sluit de Prideweek af met hilarische video's van onder andere Toren C en Hehobros.

scroll door de pagina of ga direct naar:

Hehobros

De vrienden zijn op een uitbundig gayfeest beland. Zoals gewoonlijk op verzoek van Kevin, maar dit keer tot grote frustratie van Pepijn.

Kijk hier de aflevering Een flikkerse bende.

Meer van en over Hehobros op de website

over Hehobros

Pepijn en Kevin kunnen elkaar alles zeggen en vragen. Elke week komen ze samen in hun favoriete restaurant. Tussen het eten, drinken en flirten met de serveerster door, praten de twee beste vrienden over hun leven en relatie.

Ondanks het feit dat Pepijn hetero is en Kevin homo, zijn er veel overeenkomsten. Beiden worden jaloers, zijn onzeker over hun lichaam en moeten concessies doen om hun relatie gezond te houden. Maar er zijn ook verschillen tussen de homo- en heterowereld. Sommige zijn waar en sommige zijn enkel gebaseerd op vooroordelen. Zijn homo's echt meer bezig met seks? En wie is in beide relaties 'het vrouwtje'? De vrienden bespreken ook deze stigma's. 

De situaties zijn uit het leven gegrepen en de gesprekken zijn precies zoals Kevin en Pepijn ze ook in het echt met elkaar hebben. De vrienden vertellen elkaar de waarheid, komen voor elkaar op en zijn vooral niet te beroerd om zichzelf en de ander voor gek te zetten.

 

Toren C

'My heart belongs to you'

Loes en Marlies bespreken een film.

Toren C is een programma van de VPRO, in samenwerking met Blazhoffski TV Productions, Erik van der Hoff, Dan Blazar, RosMeijer. De serie is geschreven door de actrices Maike Meijer en Margôt Ros. Maike Meijer en Margôt Ros spelen de meeste rollen zelf, in totaal veertig verschillende typetjes. Daarnaast spelen enkele gastacteurs een bijrol.


 

Infantilio: vaccinatie

Als bij het inenten van een kind wordt gevraagd of het ook zijn geaardheid kan beïnvloeden ontstaat een ongemakkelijk situatie.

Infantilio is een black comedy over de absurditeiten van het volwassen leven, nagespeeld door kinderen. Alle onderwerpen die het dagelijks nieuws beheersen zijn potentieel doelwit van Infantilio. De volwassen wereld wordt genadeloos ontmaskerd wanneer die uit de mond van een tienjarige komt. In seizoen twee gaat Infantilio nóg een stapje verder in haar satire en brutaliteit. De humor is 'donkerder', de dialogen nog scherper en de kinderen zijn ook dit jaar grandioos qua spel. Ze hebben hun pijlen gericht en geen thema wordt gemeden.