Sea Watch vaart dagelijks voor de kust van Libië om vluchtelingen in wrakke bootjes op te sporen en in veiligheid te stellen.

Wat is het?

Sea Watch vaart met eigen boot het zeegebied tussen Malta en de Libische kust op. Zo wil de organisatie overvolle boten met vluchtelingen die in gevaar verkeren helpen. Het doel van het project is om rechtstreeks in te grijpen en om politieke druk te creëren door de huidige situatie bloot te leggen.

Wie en waarom?

Sea Watch is een particulier initiatief van een aantal families uit Brandenburg, Duitsland. Zij voelden zich verantwoordelijk en wilden de problematische situatie niet langer passief toekijken maar in actie komen. Momenteel zijn er ongeveer 20 tot 30 toegewijde vrijwilligers uit heel Duitsland en Nederland die actief deelnemen aan de bouw van het schip of bij de voorbereiding van de reis. Iedereen werkt op vrijwillige basis.

Wat kun jij doen?

Er zijn verschillende manieren om bij te dragen aan Sea Watch. Je kunt een financiële bijdrage leveren aan het project in de vorm van een donatie. Of biedt een helpende hand bij de bouw van het schip of de reizen naar het zeegebied. Via de website kun je in contact komen met de organisatie achter Sea Watch en navragen waar de hulp momenteel het meest nodig is.