Angela Merkel veilen en begrafenis organiseren voor overleden vluchtelingen. Met ludieke acties moet de samenleving wakker geschud worden.

Wat is het?

Het Zentrum für Politischen Schönheit wil op kunstzinnige en menselijke wijze aandacht vragen voor maatschappelijke problemen. Het collectief beschrijft zichzelf als een aanvalsploeg die morele schoonheid, politieke poëzie en menselijke grootsheid creëert. Via ludieke acties vraagt het Zentrum für Politischen Schönheit om aandacht. Zo organiseerden ze een begrafenis voor vluchtelingen die de tocht naar Europa niet overleefden.

Wie en waarom?

Het onderliggende idee achter het Zentrum für Politischen Schönheit is dat uit het Holocaust-verleden niet slechts lering moet worden gehaald maar dat er daadwerkelijk actie moet worden ondernomen. Het collectief wil laten zien dat via interventies kunst kan gelden als vijfde staatsmacht - naast de wetgevende-, rechtsprekende-, uitvoerende- en mediamacht. Achter het collectief schuilen verschillende vrijwilligers maar werd in 2008 opgericht door Philpp Ruch.

Wat kun jij doen?

Het Zentrum für Politischen Schönheit is geheel afhankelijk van particuliere donaties en kan jouw financiële steun goed gebruiken. Alle kleine beetjes helpen om het collectief te laten voortbestaan.