Villa VPRO

o.a. Extra geld voor slachtofferhulp, Rob van Gijzel over het wonder van Eindhoven

Villa VPRO

o.a. Extra geld voor slachtofferhulp, Rob van Gijzel over het wonder van Eindhoven

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:01:57

Slachtoffers van ernstige zeden- en geweldsmisdrijven krijgen nu ook een zogenaamde casemanager. Zo’n casemanager helpt slachtoffers onder andere bij juridische en praktische zaken. Staatssecretaris Fred Teeven trekt voor deze verbeterde opvang 2 miljoen uit de kas. Dineke Peterse is een casemanager van het eerste uur bij Slachtofferhulp Nederland.

geen titel

vanaf 00:06:27

Borsten, billen, buiken..alles kan strakker gemaakt worden met de hulp van een plastisch chirurg. Metropolis Radio duikt deze week in de wondere wereld van mensen die hun lichaam laten bijschaven of helemaal ombouwen. Vandaag een bijdrage van Mitra Nazar uit Servie.

geen titel

vanaf 00:15:36

Het wonder van Eindhoven wordt deze dagen gevierd in Amsterdam. Het is een initiatief van poptempel Paradiso, Uitgeverij Podium en onze eigen VPRO. Het Festival werd vrijdagavond geopend door een stoet van 40 oude en nieuwe DAF’s die door de Amsterdamse binnenstad reed en er zijn allerlei optredens, lezingen en tentoonstellingen, allemaal gewijd aan Eindhoven.  In de Villa is de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel  te gast.

geen titel

vanaf 00:39:41

16.04 uur EU-overleg beperking bonussen bij banken vastgelopen. Struikelblok is meer transparantie voor banken over belastingen, winsten en staatssteun in de landen waar ze actief zijn. De nieuwe regelgeving past in het streven van de Brussel om de begrotingen van de lidstaten op orde te krijgen. Vandaag zijn de lidstaten en het Europees Parlement het eens geworden over nog meer controle van Brussel over de nationale begrotingen. Aan de telefoon Bas Eickhout van GroenLinks in het Europees Parlement. 16.12 uur Buitenlandpanel met Dick Leurdijk en Ali Yazgili. De lange reeks gruweldaden in Aleppo in Syrie houdt aan. Toch hebben de Europese ministers van buitenlandse zaken maandag het wapenembargo tegen Syrie met drie maanden verlengd. Er komt wel meer hulp maar geen wapens voor de rebellen. De beelden van de burgeroorlog in Syrie doen denken aan het conflict in Bosnie. Ook daar heeft het lang geduurd alvorens de Verenigde Naties en de NAVO in actie schoten. Het was met name oud aanklager van het Joegoslavietribunaal Carla Del Ponte die de internationale gemeenschap wees op haar verantwoordelijkheid. In een VN-mensenrechtenrapport staat dat alle strijdende partijen in Syrie de mensenrechten schenden.

advertentie