Villa VPRO

o.a. Oud-AIVDers alsnog veroordeeld, Van Ojik over de vierde macht

Villa VPRO

o.a. Oud-AIVDers alsnog veroordeeld, Van Ojik over de vierde macht

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Inez Weski over veroordeling Heleen S.

vanaf 00:02:18

Twee voormalig medewerkers van de AIVD zijn in hoger beroep veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het lekken van staatsgeheimen aan dagblad De Telegraaf. Het Gerechtshof acht bewezen dat de de twee voormalig medewerkers van de inlichtingendienst geheime staatsinformatie hebben doorgespeeld aan een journaliste van de krant. Inez Weski is advocaat van Heleen S., een van de verdachten. Ze gaat in cassatie.

Metropolis Radio: plastische chirurgie in Italie

vanaf 00:08:32

Borsten, billen, buiken... alles kan strakker gemaakt worden met de hulp van een plastisch chirurg. Metropolis Radio duikt deze week in de wondere wereld van mensen die hun lichaam laten bijschaven of helemaal ombouwen. In Italië is plastisch chrirurgie meer dan vet wegzuigen of een paar siliconenzakjes implanteren. Het is een ware kunst. Een bijdrage van Angelo van Schaik.

Ilja Pfeiffer over Italiaanse verkiezingen

vanaf 00:15:02

Zondag en maandag gaan de Italianen naar de stembus. De verkiezingen voor de tweede kamer leken een gebakken eitje voor de centrum-linkse coalitie onder leiding van de knorrige sociaal democraat Bersani. Leken want plotseling was Sylvio Berlusconi  er weer. Hij had liever full time opa gespeeld, maar ja als het land roept…. In geen tijd had hij de coalitie uit elkaar gespeeld.. Maar veel analysten denken toch niet dat hij gaat regeren. In Genua woont en werkt Ilja Leonard Pfeiffer, dichter, romancier en classicus. Hij fietste in 2008 naar Rome met zijn geliefde, maar bleef in Genua plakken en is er nooit meer weggegaan. Hij volgt de politiek en schrijft er toneelstukken.

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:33:21

Parlementsleden vragen de bewindspersonen vaak het hemd van het lijf. Die vragen worden beantwoord door de ambtenaren op de ministeries. Bram van Ojik van GroenLinks was zo'n ambtenaar. De rol van de ambtenaren in Het parlement, Het spel en de knikkers, gemaakt door Klaas den Tek

Politiek panel Het Vragenuur

vanaf 00:33:21

 Het Parlement, het spel en de knikkers praat Klaas den Tek met Bram van Ojik (GroenLinks) over ambtenaren. Aan tafel reageren parlementaire verslaggevers Jos Heijmans (RTL), Pim van Galen, (NOS) en PvdA-kamerlid John Kerstens. Het CBS kwam vanmorgen met de nieuwste sociaal economische cijfers, erg somber allemaal. Verder komt aan de orde de koers van de PvdA en de rol van het CDA naast dit kabinet.

advertentie