De Plek 27-06-1995

*Den Bosch I* X= 149/150 en Y= 412/411

De Plek 27-06-1995

*Den Bosch I* X= 149/150 en Y= 412/411

De buitenlandse architecten Oscar Tusquets en Beth Gali richten het Burgemeester Loeffplein opnieuw in, terwijl in de wijk Hofstad de bewoners moeite hebben met de buitenlandse winkels in de Muntelstraat.

Wat heeft Barcelona wat Den Bosch niet zou kunnen krijgen, moeten ze in de Noordbrabantse hoofdstad hebben gedacht. En zo zijn de Spaanse archtecten Beth Gali en Oscar Tusquets aangetrokken om het Tolbrugkwartier in te richten.Rond het Burgemeester Loeffplein worden de komende jaren winkels, woningen en pleinen gebouwd naar Spaans model.
Wie bang is voor een nieuwe Spaanse overheersing in het zuiden van ons land, wordt gerustgesteld bij bestudering van de plannen voor het gebied rond de Nieuwe Spoorzone. De westzijde van het station moet via een voetgangersbrug onderdeel van de Bosche binnenstad worden. Het nieuwe Paleis van Justitie dat hier zal verrijzen werd ontworpen door de Belg Charles Vandenhove. Maar ook Nederlandse architecten als Gerard Derks hebben een kans gekregen.
Den Bosch is kortom volop in beweging. We volgen twee afleveringen lang de ontwikkelingen in een stad met internationale pretenties.

advertentie