Villa VPRO

o.a. Terugkeer Albayrak roept vragen op, Digitale detox mogelijk op St Vincent

Villa VPRO

o.a. Terugkeer Albayrak roept vragen op, Digitale detox mogelijk op St Vincent

NULL

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Danny Mekic over digitale detox

vanaf 00:03:17

Wilt u af van uw digitale verslaving? Goed nieuws, u kunt een ontgiftingskuur ondergaan op het Caraibische eiland St.Vincent. U moet dan uw telefoon, laptop en tablets, bij het begin van de kuur inleveren. Het hotel heeft natuurlijk ook geen televisie- of internetaansluiting. Bijna de helft van alle mensen zou technologisch zo overspannen zijn, dat ze geen mailtje of sms-je ongezien kunnen laten passeren. Ze voelen een constante noodzaak om berichtjes en websites voortdurend te checken. Internetondernemer Danny Mekic herkent het probleem.

Metropolis

vanaf 00:09:26

In Nederland kun je bijna alles zeggen over politici. Maar de ophef over een blote koningin Beatrix in De Wereld Draait Door toont wel aan dat je met blauw bloed voorzichtiger moet zijn. Daar weten ze in Spanje alles van. Luister maar naar de bijdrage van Lex Rietman.

Sietse Fritsma en Evert Verhulp over terugkeer Albayrak

vanaf 00:15:03

COA-directeur Nurten Albayrak kan weer aan de slag. Ze was op non-actief gesteld omdat ze de sfeer zou verzieken, teveel geld zou verdienen en als bestuursvoorzitter teveel geld zou verkwanselen. Maar de rechter oordeelde vandaag dat de procedure niet volgens de regels is verlopen. Vanaf maart mag Albayarak gewoon weer het COA gaan leiden. PVV-er Sietse Fritsma begrijpt het niet....

Steijn van Schie over opschuiven ijstijd

vanaf 00:34:45

Onze broeikasgassen schuiven de volgende ijstijd met tienduizenden jaren op, aldus een stel Britse wetenschappers in het blad Nature Geoscience. Zonder al dat methaan en CO2 zou de ijstijd tussen nu en 1500 jaar moeten beginnen. Hoe zit dat, wat is een ijstijd precies en welke patronen zien we in de geschiedenis van de aarde? Steijn van Schie legt het allemaal uit in de rubriek de Vrolijke Wetenschap.

Het Vragenuur

vanaf 00:41:08

Volgende week komt de kamer terug van reces. In welke gemoedtoestand bevindt de coalitie zich? Het CDA zit op een doodlopende weg met maar twaalf zetels in de peilingen. Geluiden zijn dat de partij een nieuwe koers gaat inslaan maar met welke partijleider dan? We weten vooral wie het niet gaat doen. Verder leveren PVV en PvdA zetels in bij de SP. Hoe zit dat? Parlementair journalisten Paul Jansen (Telegraaf) en Max van Weezel (Vrij Nederland) zijn te gast.

advertentie