Interview

Interview

Draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking

Vorige week stond er eerst in de Telegraaf: 'Corruptie Mozambique slokt financiële hulp op'. Even later verscheen in Trouw het artikel: 'Schaamteloos gegoochel met cijfers over corruptie bij hulp'. Kop één was kort gezegd de mening van Tweede Kamerlid Zolt Szabo van de VVD, woordvoerder van ontwikkelingssamenwerking. Kop twee was de mening van Kathleen Ferrier, Tweede Kamerlid van coalitiegenoot CDA en woordvoerder van ontwikkelingssamenwerking. De ironie van het geval is dat beide waarnemingen het gevolg zijn van dezelfde reis. Beide ontwikkelingssamenwerkingsdeskundigen bezochten de week daarvoor gezamenlijk Mozambique. Een discussie tussen Ferrier en Zolt Szabo.
---

Voetballende criminelen

Eens per jaar organiseren Willem en Hans Anker van het advocatenkantoor Anker en Anker een voetbalwedstrijd tegen ter beschikking gestelden. Om zo meer begrip te kweken voor het leven achter de tralies. Zaterdag was het weer zover. Een wedstrijd op het terrein van TBS-kliniek Veldzicht - waarschijnlijk het best beveiligde voetbalveld in heel Friesland. Verslaggever Kees Schaepman was erbij, langs de lijn, achter de hekken, en, tenslotte, achter de tap.
---

André Rouvoet over deals met criminelen

In een artikel in het vakblad Trema pleitte de Amsterdamse officier van justitie Koos Plooy deze week hartstochtelijk voor de verruiming van de mogelijkheden om deals te sluiten met criminelen. Hij noemde die verruiming 'absoluut noodzakelijk in de strijd tegen de zware misdaad'. Het pleidooi komt uit de mond van de man wiens bedreiging tot een hoogoplopende ruzie heeft geleid binnen het Openbaar Ministerie.

Gesprek met Christen Unie Kamerlid André Rouvoet. Hij is voormalig lid van de Commissie van Traa: de commissie die midden jaren ’90 een dikke streep trok door de mogelijkheid voor het sluiten van deals met criminelen.
---

advertentie