het Interview

het Interview

MARHABA
Een meerderheid in de Kamer vindt dat de overheid geen subsidie moet geven aan de Stichting Marhaba, die een islamitisch debatcentrum in Amsterdam wil opzetten. De gemeente Amsterdam nam vorig jaar het initiatief tot zo'n centrum, onder meer omdat het een rol zou kunnen spelen in de strijd tegen radicalisering. Volgens onder meer het CDA en de VVD is met het initiëren en financieren van het centrum de scheiding van kerk en staat in het geding.
Interview met de voorzitter van Stichting Marhaba, de van oorsprong Somalische schrijfster Yasmine Allas, en een reactie van CDA-Kamerlid Nicolien van Vroonhoven.

GENERAAL PARDON
Een groep uitgeprocedeerde asielzoekers in Losser, vlakbij Oldenzaal, was getuige van een historisch besluit van de Tweede Kamer om te komen tot een generaal pardon voor de groep van 26.000 asielzoekers. Het gaat om mensen die al zo lang in Nederland wachten op een verblijfsvergunning, dat terugsturen inhumaan is. Tycho en Sonja zijn twee van hen. Verslaggever Steven Emmens zocht hen gistermiddag op, toen het allemaal nog heel erg spannend was. De nieuwe Tweede Kamer werd beedigd, en het was nog maar de vraag of de motie van Wouter Bos wel in behandeling zou worden genomen...

CHÁVEZ-LAND
De Venezolaanse president Hugo Chávez, die zondag kandidaat is voor herverkiezing, is niet alleen aan de macht. Sinds hij president is, bekleedt in zijn geboortestreek Barinas ook de rest van zijn familie goede posities.
Correspondent Edwin Koopman bracht een bezoek aan Chavez-land, de wieg van de Revolutie.

advertentie