Interview

Interview

Interview met historicus Piet Emmer van wie later deze week het boek 'Wegsturen of binnenlaten?' verschijnt. Volgens Emmer hebben de 'desastreuze resultaten van de recente immigratie een nieuw nationaal trauma opgeleverd', vergelijkbaar met de collaboratie tijdens de bezetting en de dekolonisatie-oorlog in Indonesië. Emmer bepleit een zakelijke kosten-baten-analyse van arbeidsmigratie, waarbij arbeidsmigranten beperkt welkom zijn en asielzoekers uitsluitend in hun eigen regio worden opgevangen.

** 'Wegsturen of binnenlaten?' verschijnt bij uitgeverij Arbeiderspers, ISBN 90 295 2351 4. Het boek is geschreven door historicus Piet Emmer - hoogleraar migratiegeschiedenis aan de Universiteit van Leiden en Volkskrant-journalist en commentator Hans Wansink.
---

Drie mensen in plaats van de vertrouwde zeven zijn bijeen gekomen in Breda. Ze zijn werkloos, hoog opgeleid, ouder dan veertig jaar en komen iedere week bij elkaar.
Stichting TalentPlus organiseert soortgelijke bijeenkomsten ook in andere steden als Weert, Tilburg, Nijmegen en Den Bosch. De laatste maanden zijn er in acht andere steden ook afdelingen opgericht. Eind januari bijvoorbeeld in Breda. TalentPlus bestaat uit vrijwilligers die allemaal in dezelfde situatie verkeren en die elkaar helpen om daaruit te komen. Verslaggeefster Irene Houthuijs volgt stichting TalentPlus langere tijd. Vandaag deel zeven.
---

Waar het nu om gaat is dat de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken soepel om wil gaan met het fenomeen koopzondagen. Sterker nog: de kerk kan dienen als een oase van rust na een middagje shoppen. Aan de telefoon Henk van Doorn, voorzitter van de kerkenraad. Teun van de Keuken spreekt met hem.
---

advertentie